Tuin met vakantievibes: de make-over van Greet van der Veen

Geschreven op: 7 maart 2019

Met een kindje op komst is het voor Greet (@styleandsugar) nóg belangrijker om een tuin met vakantievibes te creëren. Ze wil graag een plek waar ze lekker kan eten en borrelen met vrienden en familie én een gedeelte waar ze ultiem tot rust kan komen.

Zo is 't nu...

tuin greet 3 tuin greet 2 tuin greet 1

Ze geeft haar huis regelmatig een trend-update, maar interieur- en lifestyleblogger Greet van der Veen is wel stijlvast. Ze houdt van Scandinavisch, fris, met een beetje kleur en niet te veel poespas. Die sfeer zou ze graag terugzien in haar tuin, die volgens haar ‘net niet af’ is. “Ik heb een prima tuin, maar hij kan beslist iets extra’s gebruiken.” Ik wil graag twee aparte zitgedeeltes – één om te eten en borrelen en één om te relaxen. Dat laatste is vooral belangrijk, als drukke blogger met een kindje op komst. Daarnaast zou ik mijn tuin graag naar een next level brengen en er meer uit halen. De tuin is nu nog aan de kale kant. Ik zou de sfeer van binnen graag naar buiten brengen en de tuin mooi aankleden, zodat ik deze zomer echt buiten kan leven.”

Greet gaat deze make-over helemaal zelf aanpakken en geeft de komende weken af en toe een update! Op de hoogte blijven? Volg @karwei op Instagram of kijk op karwei.nl/wooninspiratie.

En dit is het plan!

Greet wil graag een meer verrassende uitstraling voor haar achtertuin. Met verschillende soorten bestrating oogt je tuin groter en speelser – dit passen we dan ook direct toe in de verschillende gedeeltes van deze achtertuin. Ook halen we het warme gevoel van binnen, naar buiten. Natuurlijke materialen zoals bamboe, vlonders en gras geven een tuin met veel tegels meteen sfeer.

Een tuin met één soort bestrating – in dit geval tegels – oogt al snel saai. We brengen verschillende zichtlijnen aan met bestrating en creëren diagonalen met het schaduwdoek en de afscheiding van de vuurplaats. Wees niet bang om te combineren!

Hoe maken we het af? We creëren een festivalsfeer met een schaduwdoek, véél lampjes en lampionnen. En ’s avonds gaan de lichtjes aan. Hoe meer, hoe leuker.

"Volg de make-over van Greet op Instagram @karwei of houd karwei.nl/wooninspiratie in de gaten"