10 tuinideeën voor de leukste zomer 2018!

Geschreven op: 28 juni 2018

De zomer is er, de zon schijnt de tuin in en daar wil je natuurlijk volop gebruik van maken! Heb jij jouw tuin al zomerklaar gemaakt? Of heb je nog wat tuin inspiratie nodig om een warme, knusse uitstraling te creëren? Lees hier uiteenlopende tuinideeën voor zowel de warme zomerdag als de late zomeravonden. Met welke tuinideeën ga jij aan de slag?

1: Lampionnen

Je ziet ze tegenwoordig overal: lampionnen. Inmiddels worden ze ook gebruikt binnenshuis, maar in de tuin komen ze toch echt het best tot hun recht! Hang de lampionnen in de boom, aan je parasol, aan de schutting of wikkel ze om tuinmeubels heen, en maak zo van je tuin een gezellige en knusse bedoening!

2: Ga aan de slag met kleur!

Een tuin kent veel groene kleuren en dat maakt de buitenruimte natuurlijk al erg levendig, maar het mag wel wat meer kleur gebruiken! Mix al het groen met wat andere opvallende kleuren om zo een gezellige tuin te creëren. Werk met details en geef bijvoorbeeld je tuinbank meer kleur door fleurige kussens.

3: Zwart staal voor een urban tuin

Zwart staal gemixt met natuurlijke elementen, zoals hout en planten, zorgt voor een industriële urban look in de tuin die luxe en moderniteit uitstraalt. De mix van staal en natuur is een van de grootste tuintrends van de zomer 2018 en maakt van jouw tuin een luxe, hippe buitenomgeving!

4: Natuurlijke materialen in combinatie met aardetinten

Wil je een kleine jungle maken van je tuin? Werk dan met enkel natuurlijke materialen, maar combineer  deze met aardetinten, zoals terracotta potten. Creëer zo een ‘Natural Living‘ in de tuin door veel gebruik te maken van bamboe, teak en rotan. Deze natuurlijke elementen zijn perfect te mixen met je terracotta collectie voor een warme uitstraling in de tuin vol met grote planten.

5: Plantenbak van tegelvlonders

Wil je zelf tuinmeubels maken? Dan zijn er genoeg DIY-klusjes te vinden bij KARWEI die je tuin een unieke uitstraling geven! Denk bijvoorbeeld aan het opknappen van oude plantenbakken of nieuwe plantenbakken maken met restmaterialen. Maak een plantenbak van tegelvlonders en werk op die manier efficiënt met je restproducten!

6: Kinderspeelplek in de tuin

Wanneer je kinderen hebt, wil je natuurlijk dat zij heerlijk vrij kunnen spelen in je tuin. Maar soms kunnen ze na een hele dag kliederen er een flinke puinhoop van maken! Maak dan bijvoorbeeld een eigen kinderspeelplekje in de tuin met een krijtbord in de vorm van een huisje, gecombineerd met een veranda en zandbak! Zo blijft je kind wel even zoet.

7: Van plantenbak naar huisnummer

Maak zelf een plantenbak met huisnummer om van jouw ‘saaie’ huisnummerplaatje een eye-catcher in de voortuin te maken! Maak eerst vrij gemakkelijk een hoge plantenbak en bevestig daar vervolgens zwarte aluminium huisnummers op. Wanneer je liever een kleinere plantenbak maakt, zorg dan wel dat hij ergens hoog op staat. Je wilt natuurlijk wel dat de postbode en je gasten kunnen zien waar je woont!

8: Verticaal tuinieren

Ooit gehoord van verticaal tuinieren? Voor mij was het ook nieuw! Maar ik werd al snel heel enthousiast van deze nieuwe tuintrend. Maak een hekje aan je schutting of monteer er verticale platen aan, en hang je planten er verticaal aan op! Zo geef je net wat extra dimensie aan je ‘horizontale’ tuin.

9: Laat je schutting opvallen!

Een schutting hoeft natuurlijk niet alleen te dienen om wat meer privacy te creëren. Met de schutting zet je namelijk de toon voor de rest van je tuin! Kies voor een steigerhout schutting voor een rauwe look, of ga voor een wilgenmat om een warme, natuurlijke uitstraling neer te zetten. Voor meer creatieve tuinideeën, bekijk onze schutting 6x anders tips!

10: Vergeet ook de vloer niet!

Laat ook je vloer in de tuin opvallen met bijvoorbeeld vloerpatronen en sjablonen. Het sjabloneren van (betonnen) tuintegels is heel gemakkelijk, al vergt het wel wat voorbereidingswerk, zoals de tegels stof- en vetvrij maken en eventueel een onderkleur te geven. Maar zo sjabloneer je wel een zeer unieke en speelse tuin!