5 tips voor het slim inrichten van je studentenkamer

Geschreven op: 4 oktober 2018

Het nieuwe schooljaar is begonnen en jij hebt een kamer weten te bemachtigen! Nu nog je nieuwe studentenkamer inrichten! Kan jij wel wat inspiratie voor je kleine studentenkamer gebruiken? Met deze 5 tips voor het inrichten van je studentenkamer maak je optimaal gebruik van de vierkante meters die je hebt zonder je hele budget kwijt te raken. Met deze combinatie van een aantal nuttige DIY-tips en wat handige accessoires van KARWEI ga je een heerlijke en stijlvolle studententijd tegemoet!

DIY roomdivider
Handige roomdivider

1: Bestaat je nieuwe kamer maar uit één ruimte? Dan kan het heel fijn zijn om toch een scheiding aan te brengen tussen het slaapgedeelte en de rest van je kamer. Zo geniet je ook nog meer van je nachtrust! Een roomdivider is de perfecte oplossing om je kamer op te delen in meerdere delen, zonder dat het ten koste gaat van de ruimte die er is! Bovendien kan je er ook wat opbergruimte in verwerken: zo sla je twee vliegen in één klap! In ons klusadvies lees je hoe je gemakkelijk zelf een roomdivider maakt en zo een multifunctionele verdeling van de ruimte creëert.

Bespaar ruimte door meubels te combineren!

2: Het gebrek aan ruimte is waarschijnlijk de grootste uitdaging die je hebt in je nieuwe kamer. We helpen je graag bij het zo efficiënt mogelijk inrichten van je nieuwe paleisje! Een creatieve oplossing waarmee je veel ruimte bespaart is bijvoorbeeld het bouwen van een handige klaptafelkast. Maak meubels die je kan inklappen wanneer je ze even niet nodig hebt om meer ruimte over te houden. Zo combineer je handige kastruimte in dit geval met een eet- of studeertafel die je inklapt als je er klaar mee bent!

3: Of ga de hoogte in met een verhoogd bed! Met deze handige hack win je ontzettend veel ruimte onder je bed. Die ruimte kan je gebruiken voor het opbergen van je beddengoed en handdoeken, of bijvoorbeeld schoenen. Zo bespaar je ook weer op de kosten van een nieuw bed doordat je je eigen slaapplek zelf in elkaar hebt gezet! Voor al je beddengoed ben je natuurlijk ook aan het goede adres bij KARWEI.

4: Heeft je nieuwe kamer een eigen wastafel? Het is natuurlijk ontzettend handig dat je niet steeds naar de badkamer hoeft te lopen voor wat water. Maar als je wastafel er niet zo mooi uit ziet is het een goed idee hem weg te werken! Maak je eigen wastafelombouw en creëer zo ook hier extra opbergruimte. Met deze handige tip geef je je studentenkamer een stijlvolle uitstraling en maak je optimaal gebruik van de ruimte onder je wastafel!

Slim en stylish opbergen

5: Het uitgangspunt bij de inrichting van je studentenkamer is dat je een rustige maar vooral nuttige inrichting hebt. Zeker bij een kleine kamer is het erg belangrijk dat hij niet te druk is. Hierdoor kan de kamer nog kleiner aanvoelen dat hij al is. Door de ruimte slim en praktisch in te delen zorg je er toch voor dat je er goed kunt studeren, relaxen en slapen! Kies voor meubels in dezelfde materialen en kleurstelling om eenheid te creëeren in je inrichting. En voor de spullen die je nergens ander kwijt kunt kies je een paar mooie opbergmanden en bakken om op een stylish verantwoorde manier alles op te bergen!