Alles wat je wilt weten over vloerkleden

Geschreven op: 12 juni 2019

Vloerkleden zijn echte sfeermakers! Naast warmte en comfort, zorgen vloerkleden ook voor een huiselijke touch en maken ze je interieur helemaal af. Maar wat is eigenlijk het praktische verschil tussen wol en acryl? En wat betekenen termen als hoog- en laagpolig?

 

 

Handige weetjes over vloerkleden

Twijfel je over het aanschaffen van een vloerkleed van wol of acryl? Het verschil zit voornamelijk in de uitstraling van het kleed. Bij acryl zie je een duidelijke glans in het materiaal, waar dit bij wol niet (of minder) het geval is. Beide materialen zijn echter zeer onderhoudsvriendelijk, omdat wol een natuurlijk vetlaagje heeft waardoor vlekken niet snel in het kleed zullen trekken en dit bij acryl kunstmatig is aangebracht.

Hoogpolig of laagpolig?

Een hoogpolig vloerkleed straalt luxe uit en is heerlijk zacht onder je voeten. De polen van deze kleden zijn meestal tussen de 4 en 6,5 centimeter lang en kunnen uit diversen materialen bestaan. Een laagpolig vloerkleed voelt door de kortere polen vaak iets stugger aan, maar is weer beter schoon te houden. Deze kleden zijn ideaal voor mensen met huisdieren of allergieën.

Ga voor warme voeten

Een vloerkleed maakt elke ruimte in huis aangenamer tijdens koudere dagen. Kies voor een hoogpolig vloerkleed en creëer een fijne warme ondergrond in je woonkamer. We hebben onze favorieten voor je op een rij gezet maar de keuze is reuze, bekijk hier het gehele assortiment. Welke is jouw favoriet?