Binnenkijken bij blogger Mariët van der Kooij

Geschreven op: 26 augustus 2017

Laat ik mezelf even aan jullie voorstellen. Ik ben Mariët, 32 jaar en samenwonend met mijn partner en zoontje van 15 maanden in een eengezinswoning in Amersfoort. Ik werk al 10 jaar in de kinderopvang met kinderen van 0-12 jaar. In mijn vrije tijd ben ik het liefste bezig met mijn interieur. De passie voor het inrichten heb ik al van jongs af aan. Afgekeken van mijn moeder die regelmatig dingen in huis veranderde.

naamloos (1 van 1)-821
naamloos (1 van 1)-778
naamloos (1 van 1)-798

Sinds een aantal jaar ben ik zeer actief op Instagram. Ik hou er van plaatjes van mijn interieur te delen met anderen en daardoor te kunnen inspireren maar ook geïnspireerd te worden. Zo’n drie jaar geleden ben ik mijn eigen blog gestart om nog meer van dit soort plaatjes te kunnen schieten in en rond huis en er ook een verhaal bij te kunnen vertellen. Styling en fotografie zijn mijn twee grootste passies.

Waar ik jaren geleden nog koos voor zwart wit, is mijn huis nu veranderd in een huis vol pastels. De basis is wit, met mijn twee lievelings kleuren mint & roze. Ik ben gek op design, maar word net zo blij van vintage spulletjes. Ik ben dan ook regelmatig op zoek naar unieke items op marktplaats of in de kringloopwinkel. Ook vind je in ons huis genoeg items uit de bekendere winkels, zoals Karwei. Zo pronkt er een oud roze vloerkleed in de woonkamer. Een eigentijds kleed die mooi opvalt tussen al het wit.

naamloos (1 van 1)-795
naamloos (1 van 1)-575
naamloos (1 van 1)-797

Naast het kopen en vinden van interieur items vind ik het ook leuk om dingen zelf te maken. Zo hebben we achter ons bed een stuk underlayment wat we bij de Karwei op maat lieten zagen. Het dient als hoofdbord met aan beide kanten een bedlampje.

naamloos (1 van 1)-645

Zelfgemaakte spullen in combinatie met de tweedehands spullen geeft een huis meer persoonlijkheid. Het maakt een huis uniek!

Jullie zullen mij vanaf nu hier regelmatig tegenkomen. Ik zal jullie gaan vertellen over mijn DIY’s, nieuwe aankopen of veranderingen. Hopelijk kan ik jullie er mee inspireren. Ik kijk er in ieder geval naar uit!

Liefs, Jet