Binnenkijken bij blogger Marij Hessel

Geschreven op: 26 augustus 2017

Ik zal mezelf even voorstellen; ik ben Marij Hessel, blogger voor My Attic. In 2011 ben ik begonnen met bloggen en door de jaren heen heb ik erg veel geleerd en ben ik erachter gekomen wat nou echt mijn stijl is en waar mijn passie ligt. Daarom heb ik een paar maanden geleden de sprong gewaagd om voor mijzelf te beginnen als freelance stylist. Daarnaast ben ik ook eigenaar van mijn webshop waar ik mijn verzamelde vintage schatten verkoop. Voor mij de ideale combinatie om dit alles met elkaar te kunnen combineren, geen dag is hetzelfde! Ik ben ontzettend blij dat ik kan samenwerken met een aantal mooie merken, waaronder sinds kort ook KARWEI! Om jullie een beter beeld te geven van wie ik ben en wat mijn stijl is, heb ik een binnenkijker geschoten in ons eigen huis.

IMG_8580

Eigenlijk is ons interieur nooit heel lang hetzelfde… Ik kom continu nieuwe inspiratie en ideeën tegen die ik thuis graag wil toepassen. Of dit nou een nieuwe kleur op de muur is, een nieuwe indeling, een nieuw meubel of het wisselen van woonaccessoires. Ik vind het leuk om dingen uit te proberen en te veranderen thuis, het nadeel is wel dat ik nooit echt klaar ben en dus geen rust heb in mijn kont. Misschien herken je dit wel, we worden natuurlijk ook constant geprikkeld door wat we zien op social media, in magazines en tijdens het shoppen. Om keuzestress te voorkomen is het belangrijk om dichtbij je eigen stijl te blijven. Natuurlijk kan je eigen stijl door de jaren heen wel veranderen, maar het is denk ik goed om je te laten inspireren door trends en je niet te laten leiden!

Om mijn eigen stijl te omschrijven vind ik soms nog best lastig. Vrij duidelijk is dat ik ontzettend van kleur houd, het geeft je interieur zoveel warmte en sfeer vind ik! Daarbij ben ik gek op het verzamelen van tweedehands en vintage schatten, dit zie je dan ook duidelijk terug in mijn interieur. Als je dit combineert met een hoop planten en een aantal zelfmaak projecten, kom je wel een beetje uit op “mijn stijl”.

IMG_8522
IMG_8635

In de huiskamer zie je deze combinatie ook duidelijk terug. Een vrij recente aankoop is onze okergele (1 van mijn favoriete keuren) velvet bank, wat ben ik daar blij mee! Op de bank ligt een bonte verzameling kussen. De vintage salontafel vond ik via Marktplaats met daarop een gouden dienblad en de mooie grote vaas met etnische print van KARWEI.

De muur tegenover de bank schilderde ik in de kleur “Oud Roze” van Flexa. De vintage buffetkast vond ik samen met mijn vriend in een Belgische kringloop en werd in dezelfde roze kleur geverfd. Ook de vintage fauteuil vond ik een hele tijd geleden bij de kringloop en stoffeerde ik opnieuw tijdens een cursus stofferen. Op de fauteuil zie je een mooi velvet kussen in okergeel van KARWEI waarvan ook de grote rotan mand is op de grond, zo mooi vind ik die! Een heerlijk knus hoekje zo om af en toe even lekker te lezen of gewoon even voor me uit te staren met een kopje thee.

IMG_8374
IMG_8413

Naast de zithoek hebben we een kleine eethoek gecreëerd met een vintage tafel en stoelen via Marktplaats en de kringloop. Aan de muur hangt een zelfgemaakt grafisch “kunstwerk” dat ik maakte met behulp van schildertape en muurverf van Flexa. Op de tafel een lichtroze dienblad daarop een prachtige vaas in goud  (ik ben gek op goud!) en twee mooie glazen theelichtjes van KARWEI . Onze kat “Def” komt altijd even een kijkje nemen als ik aan het stylen en fotograferen ben thuis. Zoals je ziet gaat hij zelf ook maar al te graag even op de foto!

IMG_8466
IMG_8478
IMG_8470

Onze keuken is niet de meest fotogenieke plek van het huis dus daar laat ik meestal maar een deel van zien. Een tijdje geleden schilderde ik de keukenkastjes wit in plaats van crème en vervingen we de metalen handgrepen met stoere leren handgrepen. Ook vervingen we de kastjes aan de muur met planken voor een luchtiger effect. Wat een verschil! Zo kunnen wij prima leven met ons keukentje. De planken aan de muur zijn gevuld met voorraadpotten, pannen en servies. Ik heb een enorme zwak voor theekopjes en theepotten. Wanneer ik aan het struinen ben bij de kringloop moet ik me vaak enorm inhouden om niet weer naar de kassa te lopen met een nieuw potje of kopje…

Het tussenmuurtje naast de keuken is voorzien van een vintage Tomado wandrekje dat is gevuld met plantjes in kleurrijke potten. De terracotta potten beschilderde ik met muurverf en maakte grafische patronen met behulp van tape. Een super makkelijke DIY!

IMG_8486
IMG_8507
IMG_8497

De slaapkamer is 1 van mijn favoriete kamers van het huis. Door het kleurgebruik is het een hele fijne en warme ruimte geworden. De muur verfde ik recent in de kleur “Vol Tijm” van Flexa en het kastje dat ik kreeg van mijn ouders kreeg een make-over met de kleur “Puur Tijm” van Flexa. Het gouden bed kochten we bij Made.com en de okergele deken vond ik bij de kringloop. Op het groene kastje staat wederom een verzameling van planten die natuurlijk erg mooi passen in deze groene kamer. Net als de twee groene opbergdozen van KARWEI . De plantenstandaard, beschilderde bloempotten en de lamp naast het bed maakte ik zelf. Ik wordt erg blij van deze kleuren dus ik geniet daar altijd even van wanneer ik de slaapkamer inloop…

IMG_8532
IMG_8561
IMG_8544

Een tijdje geleden wisselden we op de eerste verdieping de indeling van de kamers waardoor mijn werkplek opeens een stuk ruimer werd, zo fijn! Hier kan ik lekker werken achter mijn bureau maar ook foto’s maken voor mijn webshop of voor diy projecten waar ik aan werk. Ook het bureau is een kringloopvondst en de roze stoel is van Zuiver. Op de muur zie je de kleur van het jaar 2016 “Okergoud” met een smalle streep “Retro Vibe” van Flexa. Ook met deze kleuren op de muur ben ik nog elke dag blij! Het kleed op de vloer is van Urban Outfitters en geeft een knus sfeertje aan de werkplek.

Het vintage wandmeubel kochten we op Marktplaats. Het was een hele onderneming om dit meubel op de eerste verdieping te krijgen. Ik vind hem prachtig dus het was de moeite zeker waard! Hier bewaar ik mijn knutselspullen, administratie en inpakspullen voor mijn webshop. Ideaal omdat alles netjes verborgen zit in deze kast. De blauwe metalen “raster” kast kocht ik recent in de kringloop. Hij was eigenlijk niet te koop maar met een beetje lief kijken mocht hij toch mee! Hij was bedoeld voor de verkoop in mijn webshop maar ik kan er nu nog even geen afstand van doen… Zo gaat het wel vaker.

IMG_8598
IMG_8616
IMG_8627