Binnenkijken bij interieur blogger Marij Hessel

Het kleurrijke huis van Marij Hessel (My Attic)

Wil jij graag binnenkijken in huizen van andere mensen? Ik laat in dit artikel graag mijn interieur zien! Ik zal mezelf even voorstellen: ik ben Marij Hessel, blogger voor My Attic. In 2011 ben ik begonnen met bloggen over interieur en door de jaren heen heb ik erg veel geleerd. Zo ben ik erachter gekomen wat nou echt mijn stijl is en waar mijn passie ligt. Daarom heb ik de sprong gewaagd om voor mijzelf te beginnen als freelance stylist. Daarnaast ben ik eigenaar van een webshop waar ik mijn verzamelde vintage schatten verkoop. Voor mij is het de ideale combinatie, geen dag is hetzelfde! Ik ben ontzettend blij dat ik kan samenwerken met een aantal mooie merken, waaronder Karwei! Om jullie een beter beeld te geven van wie ik ben en wat mijn stijl is, heb ik een binnenkijker gemaakt in ons eigen huis.

Eigenlijk is ons interieur nooit heel lang hetzelfde… Ik kom continu nieuwe inspiratie en ideeën tegen die ik thuis graag wil toepassen. Of dit nou een nieuwe kleur op de muur is, een nieuwe indeling, een nieuw meubel of het wisselen van woonaccessoires. Ik vind het leuk om dingen uit te proberen en te veranderen in huis. Het nadeel is dat ik nooit echt klaar ben en dus ook geen rust in mijn kont heb. Misschien herken je dit wel. We worden natuurlijk ook constant geprikkeld door wat we zien op social media, in magazines en tijdens het shoppen. Om keuzestress te voorkomen is het belangrijk om dichtbij je eigen stijl te blijven. Natuurlijk kan je eigen stijl door de jaren heen wel veranderen, maar het is goed om je te laten inspireren door trends en je niet te laten leiden.

Mijn eigen stijl omschrijven vind ik soms best lastig. Wat vrij duidelijk is, is dat ik ontzettend van kleur houd. Het geeft je interieur zoveel warmte en sfeer. Daarbij ben ik gek op het verzamelen van tweedehands en vintage schatten. Dit zie je ook duidelijk terug in mijn interieur. Als je dit combineert met een hoop planten en een aantal DIY projecten, kom je wel een beetje uit op “mijn stijl”.

In de huiskamer zie je deze combinatie duidelijk terug. Een vrij recente aankoop is onze okergele velvet bank, wat ben ik daar blij mee! Okergeel is een van mijn favoriete kleuren. Op deze bank ligt een bonte verzameling kussens. De vintage salontafel vond ik via Marktplaats met daarop een gouden dienblad en de mooie grote vaas met etnische print is van Karwei.

De muur tegenover de bank schilderde ik in de kleur “Oud Roze” van Flexa. De vintage buffetkast vond ik samen met mijn vriend in een Belgische kringloopwinkel en werd in dezelfde roze kleur geverfd. Ook de vintage fauteuil vond ik een hele tijd geleden bij de kringloop en stoffeerde ik opnieuw tijdens een cursus stofferen. Op de fauteuil zie je een mooi okergeel velvet kussen van Karwei. De grote rotan mand op de grond is ook van Karwei. Zo mooi! Het is een heerlijk knus hoekje om af en toe even lekker te lezen of gewoon even voor me uit te staren met een kopje thee.

Naast de zithoek hebben we een kleine eethoek gecreëerd met een vintage tafel en stoelen via Marktplaats en de kringloop. Aan de muur hangt een zelfgemaakt grafisch “kunstwerk” dat ik maakte met behulp van schildertape en muurverf van Flexa. Op de tafel zie je een lichtroze dienblad met daarop een prachtige vaas in goud (ik ben gek op goud!) en twee mooie glazen theelichtjes van Karwei. Onze kat Def komt altijd even een kijkje nemen als ik aan het stylen en fotograferen ben thuis. Zoals je ziet gaat hij zelf ook maar al te graag even op de foto!

Onze keuken is niet de meest fotogenieke plek van het huis, dus daar laat ik maar een deel van zien. Een tijdje geleden schilderde ik de keukenkastjes wit in plaats van crème en vervingen we de metalen handgrepen met stoere leren handgrepen. Ook vervingen we de kastjes aan de muur met planken voor een luchtiger effect. Wat een verschil! De planken aan de muur zijn gevuld met voorraadpotten, pannen en servies. Ik heb een enorme zwak voor theekopjes en theepotten. Wanneer ik aan het struinen ben in de kringloopwinkel moet ik me enorm inhouden om niet wéér naar de kassa te lopen met een nieuw potje of kopje…

Het tussenmuurtje naast de keuken is voorzien van een vintage Tomado wandrekje dat is gevuld met plantjes in kleurrijke potten. De terracotta potten beschilderde ik met muurverf en ik maakte grafische patronen met behulp van tape. Een supermakkelijk DIY project!

De slaapkamer is een van mijn favoriete kamers van het huis. Door het kleurgebruik is het een heel fijne en warme ruimte geworden. De muur verfde ik in de kleur “Vol Tijm” van Flexa en het kastje dat ik kreeg van mijn ouders kreeg een make over met de kleur “Puur Tijm” van Flexa. Het gouden bed kochten we bij Made.com en de okergele deken vond ik bij de kringloop. Op het groene kastje staat een verzameling van planten die natuurlijk erg mooi passen in deze groene kamer. Net als de twee groene opbergdozen van Karwei. De plantenstandaard, beschilderde bloempotten en de lamp naast het bed maakte ik zelf. Ik word erg blij van deze kleuren dus ik geniet daar altijd even van wanneer ik de slaapkamer inloop…

Een tijdje geleden wisselden we op de eerste verdieping de indeling van de kamers waardoor mijn werkplek opeens een stuk ruimer werd, zo fijn! Hier kan ik lekker werken achter mijn bureau maar ook foto’s maken voor mijn webshop of voor DIY projecten waar ik aan werk. Ook het bureau is een kringloopvondst en de roze stoel is van Zuiver. Op de muur zie je de kleur “Okergoud” met een smalle streep “Retro Vibe” van Flexa. Ook met deze kleuren op de muur ben ik nog elke dag blij! Het kleed op de vloer is van Urban Outfitters en geeft een knus sfeertje aan de werkplek.

Het vintage wandmeubel kochten we op Marktplaats. Het was een hele onderneming om dit meubel op de eerste verdieping te krijgen. Ik vind hem prachtig, dus het was de moeite zeker waard! Hier bewaar ik mijn knutselspullen, administratie en inpakspullen voor mijn webshop. Ideaal omdat alles netjes verborgen zit in deze kast. De blauwe metalen rasterkast kocht ik in de kringloop. De kast was eigenlijk niet te koop, maar met een beetje lief kijken mocht hij toch mee! Deze was bedoeld om in de webshop te verkopen, maar ik kan er nu nog even geen afstand van doen… Zo gaat het wel vaker.

Geschreven door:

Marij Hessel

Hi! Ik ben Marij Hessel, stylist, verzamelaar en het gezicht achter de blog en shop “MY ATTIC”. Hier komen mijn liefde voor interieur, vintage, kleur, zelfmakers en groen samen. Bij Karwei geef ik je graag inspiratie op het gebied van wonen, klussen en DIY projecten. Enjoy!

Volg ons en mis niets!