Zo creëer je Ibiza vibes in je tuin

Zo creëer je Ibiza vibes in je tuin

Haal de Ibiza vibes naar je eigen achtertuin! Languit loungen in een luxe bohemian sfeer in je eigen Ibiza style tuin. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat heerlijk buiten leven. Waan je op Ibiza in een hangstoel op je terras, een hangmat tussen de bomen of lekker languit op een loungebed onder de pergola. Er is maar één ding belangrijk, en dat is ontspannen!

Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat buitenleven

Naturel hout en bamboe, zongebleekte kleuren, lage meubelen, hoge cactussen en wuivende palmen: met die mix zorg je voor Ibiza vibes in je achtertuin. Creëer een unieke plek om eindeloos languit te loungen en breng het ultieme vakantiegevoel naar je eigen tuin. Schuif twee daybeds tegen elkaar aan tot één groot lounge-eiland, bekleed ze met dikke matrassen en bedek ze met mooie kussens. Vervolgens ga je naadloos over in de relaxstand: muziekje aan en een homemade mojito of een ijskoude sangria binnen handbereik. Het zand tussen je tenen denk je er gewoon bij!

Onbehandeld hout, betonnen muren en (veel) wit grind geven die onvervalste Ibiza-buitensfeer. Creëer verschillende zones rond een waterpartij in het midden van je tuin. Bijvoorbeeld een terras in de volle zon, een beschutte patio om te eten en een loungeplek met halfschaduw. Houd het ruimtelijk en houd het tot één geheel door te werken met open constructies en planten als afscheiding.

Met deze aankleding maak je de Ibiza tuin af!

Als je de basis hebt neergezet, kun je gaan finetunen met aankleding. Echte sfeermakers in deze Ibiza-tuin zijn: bamboe, hout en die typische Ibiza-kleuren zoals warm terra-roze en naturel- en grijstinten die door de zon verbleekt lijken. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld onze ‘vintage’ tuinbeits voor tuin- en steigerhout! Lage banken en grote kussens met franjes zijn een must, net als rieten matten of kleden. Met houten bankjes met ‘webbing’ hou je het losjes en transparant. Het mag allemaal lekker nonchalant ogen.

Tuintip!

Een pergola met rieten dak zorgt niet alleen voor schaduw, maar is ook een hippe blikvanger. Doordat het riet het felle zonlicht filtert, maar niet helemaal weghoudt, is het hier aangenaam vertoeven. De ideale plek voor een lounge-eiland.

De basis van je Ibiza vibes tuin

Vlonderplanken en schuttingdelen van onbehandeld hout combineer je met beton (voor muren en vloertegels) en wit grind. Rieten of bamboe matten als zonwering mogen hier niet ontbreken.

Ben jij een liefhebber van mediterrane planten? Met cactussen, vetplanten en wuivende palmen zorg je voor Ibiza vibes in je achtertuin. Kies voor een paar hoge, opvallend gevormde planten in grote potten of bakken of groepeer je cactussen tot één mooi geheel. Dit is geen tuin voor bloeiende borders of een veelheid aan kleine potjes.

Nog meer Ibiza vibes inspiratie opdoen? Bekijk hier onze compleet nieuwe collectie en ontdek hier onze tips voor kleine tuinen en balkons!

Shop de ibiza look

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!