Creëer een loungehoek van oude pallets

Geschreven op: 29 juni 2017

De laatste weken heb ik jullie een kijkje in mijn tuin gegeven. Leuke inspiratie voor mensen die zelf ook gezegend zijn met een flinke buitenruimte. Maar wat als je geen tuin hebt? Niet getreurd, misschien heb je wel een fijn balkon waar je ook hele leuke plekjes kunt creëren!

Van oude pallet tot loungehoek

Deze week laat ik jullie zien hoe je in een handomdraai een heerlijke loungehoek op het balkon kunt maken. Wat heb je daarvoor nodig? Een oude pallet van de boer (of via Marktplaats) en lekkere dikke palletkussens.

Voor deze setting heb ik één pallet gebruikt. Deze doet nu dienst als onderstel van de loungebank. De muur gebruik ik als basis waar de rugkussens tegen aan kunnen liggen. Heb je dit niet? Gebruik dan twee pallets waarbij de tweede pallet als rugsteun fungeert. Zorg er dan voor dat je de pallets stevig aan elkaar bevestigt. Omdat deze setting hoog en droog staat, kan deze gewoon op de ondergrond geplaatst worden. Ben je van plan deze loungebank in de tuin te plaatsen? Monteer er dan stoere wielen onder om te voorkomen dat het hout snel gaat rotten!

De palletkussens die ik gebruikt heb zijn speciaal gemaakt om van een pallet een fijne zitplek te maken. Deze kussens hebben namelijk de afmeting van een gemiddelde pallet (120×80 cm). Nu heb ik hier een hoekje gecreëerd met één pallet, maar als de ruimte het toelaat kun je natuurlijk helemaal los gaan en leuk variëren in de grootte van de loungebank.

Nu kan het genieten bijna beginnen. Om je drankje en lekkers kwijt te kunnen, heb ik van een mooi groot dienblad een tafeltje gemaakt. Zo staat je drankje binnen handbereik en hoef je voorlopig de loungehoek niet meer uit 😉