Creëer een werkplek die gezien mag worden

Geschreven op: 7 juli 2017

“Kun je me helpen de werkplek in de woonkamer te blenden?” was de vraag die ik laatst kreeg van vrienden. Een leuk bureau hadden ze al gescoord, maar ze vonden het lastig om het bureau te combineren met de rest van de kamer. Waar past het bureau het beste? En met welke accessoires? De woonkamer had al een mooie lambrisering die ik als basis voor de plaatsing en de styling van de werkplek heb gebruikt.

Door op de lambrisering een plank te plaatsen creëerde ik ruimte voor leuke persoonlijke spullen en ontstond er een mooie afbakening van de ruimte. Door de toevoeging van deze woonaccessoires in dezelfde kleuren en materialen als de rest van de woonkamer wordt de werkplek meer een geheel.

Ook de keuze van de juiste stoel is belangrijk bij een werkplek in het zicht. Omdat deze werkruimte in de woonkamer staat heb ik gekozen voor een bureaustoel die ook als extra fauteuils kan worden gebruikt. Ideaal voor als er een extra stoel bij de zithoek nodig is! Als laatste tip heb ik meegegeven om de stationary op het bureau ook te laten blenden in het interieur. Door te kiezen voor dezelfde rustige tinten als de lambrisering en woonaccessoires wordt het geen rommeltje en mag de werkplek gewoon gezien worden!