De 'bohemian' tuin make-over van Klaas Hogeweg

Geschreven op: 7 maart 2019

Na jaren met zijn interieur bezig te zijn geweest, vindt Klaas (@dutchguy84) het tijd om zijn tuin aan te pakken. Zijn grootste wens: de bohemian sfeer van binnen doortrekken naar buiten. “Zo’n heerlijke Ibiza-sfeer met lichte kleuren en naturel hout zou hier perfect passen.” Ibiza is een van zijn favoriete bestemmingen – die sfeer zou hij graag doorvoeren in zijn tuin.

Zo is 't nu...

IMG_9819 IMG_9820 IMG_9821

Aan het oppervlak ligt het niet en met de ligging is ook niets mis. “Ik heb de hele dag zon,” vertelt Klaas. “En voor stadse begrippen is mijn tuin best ruim. Maar het lukt me niet echt om het sfeervol te maken. Daarnaast heeft de tuin een hoogteverschil waarvan ik niet goed weet wat ik daar nu mee moet.” Gelukkig weet Klaas wél precies wat hij mooi vindt. “Met mijn interieur ben ik heel blij en ik zou die bohemian sfeer graag door willen voeren in de tuin. Zo’n heerlijke Ibiza-sfeer met lichte tinten en naturel hout past hier perfect. Daarnaast zou ik graag willen dat de nieuwe tuin iets verrassends heeft. Het lijkt me leuk als je vanuit het huis niet in één oogopslag de hele tuin ziet, maar dat er doorkijkjes en gezellige hoekjes zijn.”

Klaas gaat deze make-over helemaal zelf aanpakken en geeft de komende weken af en toe een update! Op de hoogte blijven? Volg @karwei op Instagram of kijk op karwei.nl/wooninspiratie.

En dit is het plan!

Klaas wil graag een stijlvolle schaduwplek. Van tuinpalen en bamboerol maken we een karakteristieke Ibiza pergola.Natuurlijke, lichte materialen zoals onbewerkt hout en bamboe zijn perfect als basis. Dit passen we dan ook overal toe als basis van zijn bohemian tuin! Grind is gelukkig weer helemaal terug: met wit grind zorgen wij daarom voor die onvervalste Ibiza-buitensfeer.

Na het bepalen van de basis creëren we verschillende zones rond een beschutte lounge-plek in het midden van de tuin. Daarbij maken we gebruik van het hoogteverschil én van verschillende soorten bestrating. In een Ibiza-style tuin geen borders, maar wuivende palmen, hoge siergrassen of een groepje cactussen.

En hoe maken we het af? Met een bamboe bankje met lichte kussens hou je het lekker losjes en nonchalant. Grote kussens met franjes en rieten details m zijn in deze stijl een must – deze zie je daarom ook terug in de gehele aankleding.

"Volg de make-over van Klaas op Instagram @karwei of houd karwei.nl/wooninspiratie in de gaten"