Het moderne interieur

Geschreven op: 1 december 2017

In een modern interieur komen veel rechte hoeken en strakke lijnen voor met tegenhangers in zachtere vormen. Deze woonstijl is vaak minimalistisch en rustig. Het interieur is vaak goed doordacht in de vormgeving. Om het interieur aan te kleden kun je spelen met een bepaalde accentkleur in woonaccessoires. Denk aan geel of rood tegen de vaak zwart en witte basis. Ook zachte kleuren zoals grijs, roze en blauw passen perfect in deze stijl. In onze verfcollectie van vtwonen vind je hiervoor de kleuren Melk, Lief, Oester en Regen.

Kies voor grotere accessoires die een statement maken zoals een grote vaas. Veel kleine woonaccessoires doen het vaak minder goed bij een design interieur. Qua materialen kun je denken aan beton, chroom, moderne materialen zoals hoogwaardig plastic en microvezels. Dit alles afwisselend in mat en glans.
In een modern interieur zal je nooit opvallende grafische dessins tegenkomen evenals duidelijke ronde patronen. De hele look en feel is strak, opgeruimd met veel aandacht voor apparatuur en bijvoorbeeld een designkraan. Wil je opbergruimte verwerken in een dit interieur? Kies dan voor een kast met kliksysteem waardoor je geen handgrepen nodig hebt op het meubel.

Typisch voor een design interieur

Ben je overtuigd dat dit interieur helemaal bij je past? Ga dan voor de inrichting op zoek naar echte designklassieker uit de jaren 50. Zorg voor inbouwspots en ontwerp een vakkenkast. In de keuken kies je voor greeploze laden, een dun werkblad en een matte finish en in de woonkamer doet een grote loungebank het goed op een strakke gietvloer. Wat zwarte lijsten aan de wanden en niemand kan meer om jouw design woning heen