Een kleedkamer voor de kleinste dames

Geschreven op: 22 augustus 2017

Welke vrouw droomt niet van een walk-in closet? Het zijn vaak ook de kleinste dametjes in huis die het liefst de hele dag voor de spiegel staan. Lekker tutten en verkleden met de spullen van mama. Maar is het niet veel leuker (en veiliger voor de spullen van mam) als ze hun eigen kleedkamer krijgen?

Van slaapkamer naar kleedklamer

Tover de slaapkamer van de kleine meid met wat kleine veranderingen om tot een waar verkleedparadijs. Afgelopen week konden jullie al lezen hoe je een leuke babykledinghanger kunt maken. Deze leent zich perfect om toe te voegen aan de kleedkamer voor de kleine meid.

In een kleedkamer mogen spiegels natuurlijk niet ontbreken. Hier is gekozen voor speelse spiegels in de vorm van een hexagon. Door de zeshoekige vorm van de spiegels kun je leuke en speelse effecten op de wand creëren. Door meerdere spiegels bij elkaar te hangen ontstaan er leuke vormen. Zoals op de afbeelding te zien is, heeft de spiegel een opstaande rand die zich goed leent om kleine accessoires in te plaatsen.

 

Tijdens al het tutten is het fijn om af en toe ook even lekker te kunnen zitten. Door dit robuuste bankje te stylen met wat leuke sierkussens in de stijl van het kamertje, creëer je een heerlijk zitje. Geen plek voor een bank? Kijk dan eens naar leuke krukjes of een zachte poef.

In een kleedkamer heb je natuurlijk extra opbergruimte nodig voor al je accessoires. Maak zelf dit leuke kapstokje door een stuk hout op maat te zagen (afhankelijk van de gewenste grootte van de kapstok) en kies vervolgens leuke knoppen die passen bij de sfeer van de kamer. Deze knoppen bevestig je met schroeven aan het stuk hout. Om een speels effect te creëren, is hier gekozen voor verschillende knoppen. Heb je liever een rustiger geheel? Kies dan voor één soort knop. (* accessoires zijn privé-bezit)