Een opgeruimde start van het voorjaar

Geschreven op: 20 maart 2019

De lente komt er aan, wie kan er ook net als ik niet wachten?! Naast het verlangen naar zonnestralen en terrasjes komen ook altijd de opruimkriebels bij mij naar boven. Nu ben ik recent verhuisd en heb ik al heel veel spullen opgeruimd. Maar misschien herken je het wel, in een nieuw huis moet je je vaste plekjes nog vinden om spulletjes op te bergen. In mijn kasten is het helaas nog een chaos en ik ben continu van alles kwijt. Tijd om daar verandering in te brengen!

De ideale kast

Degenen die me al een tijdje volgen herinneren zich misschien nog wel dat ik tijdens mijn make-over in het KARWEI huis bovenstaande kast heb gebruikt in mijn stylekamer. Ik was gelijk op slag verliefd op dit kastje en toen ik aan de slag ging met het plan voor mijn nieuwe huis wist ik al direct dat dit toffe kastje er moest komen! Een kast met een fijn formaat, een mooie warme uitstraling en met de hoognodige opbergruimte! Je shopt kast ‘Borneo’ hier. Hij heeft een plekje naast de bank gekregen en afgelopen week heb ik de tijd genomen om het kastje gesorteerd in te ruimen. Hieronder geef ik je tips hoe ik dit aangepakt heb.

Een opgeruimde start: 3 stappen

Zo gezegd zo gedaan: ik ben begonnen met het organiseren van mijn spullen na een toch wel chaotische start in mijn nieuwe huis. Zoals waarschijnlijk velen van jullie wel herkennen heb ik regelmatig last van de gedachte: ‘ooit heb ik het vast nog nodig’. De verhuizing heeft het wel makkelijker voor me gemaakt om spullen die ik niet gebruik weg te gooien, maar alsnog ben ik een behoorlijke verzamelaar. Zoals ik hierboven al aangaf ben ik na de verhuizing regelmatig items kwijt, tijd om alles eens goed te sorteren. Een methode die voor jullie waarschijnlijk niet onbekend is, is de Marie Kondo methode. Nu ben ik niet perse van het opruimen volgens een bepaalde methode, maar een aantal tips heb ik wel ten harte genomen:

1. Opruimen per categorie.

De nieuwe kast heb ik ingeruimd per categorie. Ik heb alle spullen die ik wilde bewaren per categorie in opbergbakken gedaan in mijn kast. Een apart postmandje, een bak voor vazen, een bak voor kaarsen enz. Lekker overzichtelijk!

2. Ga ik het ooit nog gebruiken?

Waar ik voorheen alles het voordeel van de twijfel gaf en het toch weer in de kast liet staan, heb ik nu vaker de knoop doorgehakt om het weg te doen. Als ik eerlijk ben komt het er toch in 95% van de gevallen op neer dat ik het item echt niet meer gebruik!

3. Word ik er blij van?

Deze vraag kun je je stellen bij allerlei producten in huis. Niet alleen je favoriete kledingstuk, maar ook handige tools die je kunt gebruiken in huis. Bewaar alleen spullen waar je echt blij van wordt en waar je echt wat aan hebt!

Stylen van het kastje

Naast dat het kastje een ideale opbergplek is, is het ook een ideaal plekje om mooie spulletjes op uit te stallen. In dit geval twee categorie items waar ik momenteel blij van word: planten en messing. Planten brengen kleur en ‘leven’ in je interieur en messing geeft net die mooie, warme touch! De grote plant links is een zaagcactus en al langere tijd een favoriet. De toffe groene vaas op de grond met de pluimen maken het plaatje compleet!

Liefs,

Tanja