Feestelijke tafelstyling

Geschreven op: 4 december 2017

Wat is er tijdens de feestdagen nou gezelliger dat met je familie of een groep vrienden uitgebreid te koken en lekker lang te tafelen? Al moet ik eerlijk bekennen dat ik van het bereiden van een driegangen menu in de keuken niet per se heel relaxt wordt. Het versieren van ons huis en het stylen van de eettafel, dat is meer mijn ding en werkt voor mij dan weer wel rustgevend! Ik vind het leuk om elk jaar de tafel weer helemaal anders te stylen. Daarbij mix & match ik oud en nieuw servies, komt het gouden bestek weer uit de kast & mogen een hoop kaarsen zeker niet ontbreken!

Dit keer nam ik een donkergrijs tafelkleed als basis en vond bij KARWEI ook nog wat accessoires om een mooie & gezellige kersttafel mee te creëren! De grijze borden bijvoorbeeld, helemaal mijn smaak omdat ze een soort handgemaakte en vintage look hebben. Ik combineerde deze met mijn eigen okergele bordjes. Door borden (en kommetjes) in verschillende formaten en kleuren op elkaar te stapelen krijg je een mooi gelaagd effect.

In het midden van de tafel kwam een zachtgroen vaas met wat groen en gouden takken. Kerstgroen is voor mij echt onmisbaar bij het stylen van een tafelsetting. Altijd leuk om wat takjes te gebruiken ter decoratie op bijvoorbeeld de borden of tussen een lint om de servetten.

Naast dus een boel kaarsen, theelichten, kandelaars en kerstgroen, maakte ik zelf nog wat papieren decoratie voor boven de tafel. Bij KARWEI koos ik een leuk behang uit met confetti print en een grafische retro print in okergeel. Ik had maar een klein stukje nodig plus een avondje vouwen en knippen en de rest van het behang kan ik nu gewoon gebruiken waar het voor bedoeld is, een klein muurtje behangen! Logischer is het andersom natuurlijk. Dat je met een restje behang dat nog over is van een klus, nog wat leuke kerstdecoratie maakt!

Je hoeft je natuurlijk niet te beperken tot alleen een mooie aangeklede tafel tijdens de feestdagen! Creëer gezellige hoekjes in huis met wat kleine kerstboompjes, slingers, kransen of nog meer kaarsen.   Deze glazen lantaarn van KARWEI is bijvoorbeeld ook erg leuk om te gebruiken als klein vitrinekastje voor bijvoorbeeld een mini dennenbos! Teken met krijtstift of “window marker” wat sneeuwvlokjes op het glas en je hebt in een handomdraai een leuk kerstig hoekje voor in de vensterbak of in- of op de kast!

Nog even en we kunnen dus weer heerlijk tafelen! In de tussentijd gewoon lekker aan de slag met leuke versieringen in huis… Alvast heerlijke en gezellige feestdagen toegewenst! Het belangrijkste is natuurlijk genieten want voor je het weet is het weer voorbij!