Fris je muur op met behang

Geschreven op: 22 augustus 2017

Een goede manier om je muur op te frissen, is door deze te behangen. Hoewel het vroeger misschien als oubollig werd gezien, is behang tegenwoordig in heel veel leuke dessins en kleuren verkrijgbaar.Met de juiste tips en trucs ga je goed voorbereid aan de slag!

Verschillende soorten behang

Zoals met verf, heb je voor verschillende ruimtes in huis het juiste soort behang nodig. In de bouwmarkt heb je de keuze uit vlies-, glasweefsel-, duplex- en vinylbehang. De eerste twee soorten zijn het meest eenvoudig om aan te brengen. Hierbij smeer je namelijk de muur in met lijm en hoef je niet te rommelen met lange, plakkerige stroken.

Vliesbehang

Vliesbehang is eenvoudig te verwerken en daarom razend populair. Dit komt omdat het niet uitzet of krimpt als het nat wordt. Omdat je de muur insmeert met lijm, kun je het behang na het aanbrengen gemakkelijk bijsturen. Zorg wel voor een egale ondergrond omdat vliesbehang doorschijnt. Tegenwoordig is behangen helemaal niet moeilijk. Met het juiste gereedschap en goed klusadvies, fris je binnen een mum van tijd je muur op. Een uitgebreide uitleg over het aanbrengen van diverse soorten behang vind je op karwei.nl.

Geven witte muren een licht gevoel aan je interieur, maar ben je bang dat het te klinisch zal ogen? Kies dan voor een leuk behang. Met dit zwaluw-dessin creëer je een speels effect én houd je de muren licht en fris.

Bloemetjesbehang oubollig? Helemaal niet! Dit frisse vliesbehang voegt een speels accent toe aan je interieur. Laat het patroon en/of de kleuren van je behang terug komen in je woonaccessoires om er een mooi geheel van te maken.

Witte muren, maar dan een tikkeltje anders. Vanaf een afstandje lijken het vierkante tegels..

Maar kom je dichterbij, dan zul je zien dat dit vliesbehang is met een fijn patroon van zwart-witte ruiten. Leuk voor in de studeer- of kinderkamer!