Green House styling woonkamer

Geschreven op: 16 november 2017

Planten hebben niet alleen een plekje in mijn hart, maar ook in ons interieur veroverd. Ze zijn niet meer weg te denken uit onze woonkamer en beetje bij beetje nemen ze ook hun intrek in de keuken, hal, slaapkamer en zelfs de badkamer! Ik word vrolijk van al dat groen om me heen en als ik mijn tijdlijn op Instagram moet geloven, zijn we er allemaal dol op. Karwei introduceert dit najaar de woonstijl ‘Green House’ waarmee je de natuurlijke sfeer van buiten naar binnen haalt. Een stijl die ik graag omarm en waar ik thuis enthousiast mee aan de slag ben gegaan. Lees je mee hoe ik onze woonkamer een ‘groene’ make over gaf?

Natuurlijke materialen

Ook zo dol op behang, maar wil je niet aan een printje vastzitten? Behangen op een wandpaneel is de oplossing! Als groot wandschilderij aan de muur, als roomdivider of zelfs als lambrisering, je kunt er alle kanten mee op. Ik besloot te kiezen voor een vorm die ik tijdens een inspiratiesessie bij Theo-Bert Pot van The Nice Stuff Collector thuis spotte: een los ‘rechtopstaand’ model. Een slim idee van Theo-Bert, want hierdoor hoef je geen gaten in de muur te boren. Ook biedt dit de mogelijkheid om het paneel aan beide kanten met een ander dessin te behangen, waardoor je in een handomdraai een andere interieurstijl creëert.

Zeegras, rotan & wol

Benieuwd wat er als eerste in mijn winkelkar lag? De XL gebreide wollen plaid natuurlijk! Op de vt wonen&design beurs had ik de plaid bij de stand van Karwei gespot en nu kon ik hem in mijn eigen huis bewonderen. Een echte eyecatcher die direct zorgt voor een warme sfeer. Ook op onze houten vloer bracht ik ‘warmte’ aan middels een prachtig beige handgeweven vloerkleed waarop het goed vertoeven is voor de open haard. Voor een speels effect combineerde ik dit kleed met een rond jute kleed en een rond vergrijsd rotan tafeltje. De ronde elementen liet ik terugkomen aan de muur waar ik – naast onze spiegel en boerenraam – een derde blikvanger bevestigde: een grote gevlochten mand van zeegras. Een fantastische combinatie, want het oogt alsof de mand er altijd al heeft gehangen. Tot slot verving ik mijn roze – inmiddels bekende – kringlooplampje door een groen retro exemplaar, eveneens van de kringloop. De combinatie van de verschillende ‘buiten’ materialen geven onze woonkamer een hele warme en natuurlijk sfeer, zonder nog maar een plant te hebben toegevoegd.

Stylen met groen

Echter, zonder planten voelt ons huis niet als thuis. We hebben in de loop der tijd veel planten verzameld. Van stekjes van vrienden en familie tot tropische planten van een botanische tuin bij ons uit de buurt. Toch kon ik een klein schattig vleesetend plantje in een weckpot en een mooie grote Alocasia niet bij de Karwei laten staan. De weckpot kreeg een plekje tussen mijn botanische plantenverzameling en één van de bladeren van de Alocasia plaatste ik in een grote vaas van groen glas. Ook kreeg tijdens het stylen onze graslelie – ook wel bekend als de spinnenplant – een nieuw plekje in een macramé plantenhanger. De ideale plek voor onze sprietige vriend, want door de gaatjes van het macramémotief kan hij al zijn stengels kwijt.

DIY Behangpaneel

Naast alle meubels, planten en accessoires voor onze ‘groene’ make over, bracht ik ook een DIY-project mee naar huis. Onderweg naar de kassa was het namelijk plots liefde op het eerste gezicht: ik spotte het fotobehang ‘Palmen’ van Graham & Brown. De ideale botanische print voor de ‘Green House’ woonstijl. Daar ik wel erg gehecht ben aan onze witte muren, besloot ik een wandpaneel te maken en deze met de gave print te behangen. Voor de vorm van het paneel liet ik mij inspireren door Theo-Bert Pot van The Nice Stuff Collector namelijk ‘rechtopstaand’. Hierdoor kun je het paneel aan beide kanten behangen, hoef je niet in de muren te boren en kun je makkelijk afwisselen in je interieur. Zo dromen we de ene week weg bij wuivende palmen en de week erop, draai ik het bord om en creëer ik meer rust en warmte met een ‘rotan’ motief. Benieuwd hoe ik dit behangpaneel heb gemaakt? Bekijk het volledige stappen DIY behangpaneel.

Wat ben ik blij met het resultaat van mijn ‘groene’ make over! De natuurlijke materialen zorgen voor veel sfeer en warmte in huis zonder dat onze woonkamer zijn lichte frisse karakter verliest. Ben jij thuis ook met de ‘Green House’ woonstijl aan de slag gegaan? Deel jouw ‘groene’ make over met #karwei op Instagram, ik ben heel benieuwd naar jouw resultaat!

Liefs,

Stef