Het industriële interieur

Geschreven op: 1 december 2017

In een industrieel interieur krijg je een beetje het gevoel van een oude fabriek, maar dan wel eentje om in te wonen! Je gebruikt veel metaal, leer en dierlijke stoffen naast de materialen die zo uit de fabriek (lijken te) komen. Je haalt het industriële gevoel in huis door gebruik van verschillende donkere kleuren in je accessoires en verschillende soorten metaal. Ook groot onderdeel van de industriële stijl zijn de vintage elementen.

Met kleuren in een industrieel interieur kies je voor zwart-, wit- en grijstinten. Daarnaast legergroen en felgekleurde accenten. In onze verfcollectie van vtwonen vind je hiervoor de kleuren Tent, Lei, Canvas, Melk, Basalt, Oktober.

Materialen en dessins

Kies met vormen in een industrieel interieur voor strak en pragmatisch. Maak gebruik van materialen zoals beton, metaal, canvas en hout. De materialen mogen een doorleefde look hebben en het liefst echt doorleefd zijn. Qua dessins mag het groot en opvallend. Denk aan stempels, letters, topografieën en grafische dessins.

Grafische vormen

Inrichting

Creëer de sfeer alsof je in een oude fabriek of school woont. De industriële sfeer komt het beste tot z’n recht in een grote open ruimte of loft. Het allermooiste is een zelf ontworpen keuken of badkamer. Wegwerken van details is niet nodig, dit geeft dat extra rauwe randje aan jouw interieur.

Kunstenaarswoning

Typisch voor een industrieel interieur

Typisch voor dit interieur is een strakke gietvloer, veel metaal zoals bijvoorbeeld in de trap en robuuste stellingkasten van steigerbuizen. Wat zeker niet mag ontbreken is een bakstenen muur. Krijg je dit niet voor elkaar? KARWEI heeft behang als goed alternatief in baksteen- of betonlook. Met accessoires kun je denken aan een oude lockerkasten, industrielampen en oude schoolstoelen. Een grote houten tafel met metalen onderstel is ook een echte must!