Inspiratie voor je eigen wintertuin

Een knisperend haardvuur, gezellige lichtjes, warme plaids en kussens: dè ingrediënten voor een gezellige wintertuin. Een plek om in de buitenlucht te genieten van een enorme kop chocolademelk of een heerlijke winterbarbecue!

Het winterse buitenleven

Waar we in de zomer de tuin graag gezellig maken wordt dat in de winter nog wel eens vergeten, wat natuurlijk zonde is! Is jullie tuin al winterproof? Deze week geef ik je inspiratie om de tuin een fijn wintersfeertje te geven.

Maak de tuin extra gezellig met fijne winterse accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een zacht schapenvacht en plaid. Deze zijn niet alleen stylisch verantwoord maar ook heerlijk warm in dit frisse winterweer. Denk bij het inrichten van de wintertuin ook na over opbergruimte voor alle spullen die je droog wil houden.

Om de wintertuin in de donkere winteravonden gezellig te houden kun je naast een kampvuurtje en kaarsen ook leuke lichtjes in de bomen/planten hangen!

Vind je kale bomen in de winter maar saai? Hang er leuke hangertjes en lichtjes in en weg is de saaie boom!

De vuurkorf is natuurlijk een item die niet mag ontbreken in de wintertuin. Naast gezelligheid maakt de ontstoken korf de koude wintertuin een stuk aangenamer! Wil je de vuurkorf niet laten branden maar vind je het wel erg gezellig staan? Leg er dan net als op de foto wat ledlampjes in. Op deze manier geeft de korf ’s avonds alsnog gezellig licht.

Ik ben benieuwd hoe jullie de tuin winterproof hebben gemaakt! Ben je zelf aan de slag gegaan? Deel dit dan onder de #KARWEI.

Anouk ten Have