InstaSketch: restyling tuin @studio_neon_haarlem

Tijdens onze InstaSketch dag neemt styliste Hanneke verschillende tuinen van Instagrammers onder handen. Onder de hashtag #WegMetSaaieTuinen #InspireerMijKarwei hebben jullie foto’s ingestuurd van tuinen die wel een restyle kunnen gebruiken.

Ik neem jullie mee in de verschillende uitgewerkte tuinadviezen. Hieronder het resultaat van @studio_neon_haarlem

Voor de restyling van deze tuin wordt de huidige indeling veranderd. De tuin krijgt meer eenheid door het toevoegen van een schutting of door de huidige schutting zwart te beitsen. Door met een lege tuin te beginnen kan een nieuwe indeling gemaakt worden. Links achterin wordt nu een ruimte gecreëerd voor de eettafel en aan de zijde van de woning komt ruimte voor een loungeplek. De houten plantenbakken blijven behouden en krijgen net als de schutting een nieuwe look door een likje verf. De border aan de achterzijde wordt gehalveerd en omgetoverd naar een zandbak waardoor een leuke speelplek voor de kleine ontstaat. Om de tuin compleet te maken is er gekozen voor eenheid in de beplanting, dit geeft rust en zorgt ervoor dat de tuin een strakke en moderne look krijgt.

Anouk ten Have