InstaSketch: restyling voortuin @arubiess

Tijdens onze InstaSketch dag neemt styliste Hanneke verschillende tuinen van Instagrammers onder handen. Onder de hashtag #WegMetSaaieTuinen #InspireerMijKarwei hebben jullie foto’s ingestuurd van tuinen die wel een restyle kunnen gebruiken.

Ik neem jullie mee in de verschillende uitgewerkte tuinadviezen. Hieronder het resultaat van @arubiess

De basis voor deze tuin is goed maar door de vele stenen en het weinige groen mist het echte tuingevoel. Dit kan worden verbeterd door leuke bloempotten op de grond te plaatsen en door verticaal te gaan tuinieren. Door aan de muur drie stukken hout te bevestigen en hier bloempotten aan te hangen creëer je in een paar stappen een groene sfeer op de muur. Bekijk voor de volledige werkomschrijving de blog: verticaal tuinieren.

Door aan de linkerzijde van de tuin een pad van grind te maken en aan de rechterzijde vlondertegels te plaatsen breekt dit de ondergrond en ontstaan er meer vlakken in de tuin. Op deze manier komt er ook een duidelijke afscheiding voor het eetgedeelte waar een robuuste houten tafel met stoelen en krukjes geplaatst kan worden. Dit maakt het geheel een gezellige tuin om lekker te tafelen!

Anouk ten Have