Lentekriebels? Maak een moodboard voor je tuinplannen!

Geschreven op: 22 januari 2019

Lentekriebels? Vergeet het koude weer buiten en ga vast aan de slag met het uitwerken van nieuwe tuinplannen.  Maar waar begin je?  Maak het visueel en ga aan de slag met het maken van een moodboard, want een afbeelding zegt meer dan 1000 woorden!

Nog nooit een moodboard gemaakt? Gewoon beginnen, iedereen kan het en met onderstaande tips maak je in een middag al een mooie start voor de tuin van dromen en ben je weer even een middag de kou van buiten vergeten.

Van idee tot moodboard

Stap 1: Verzamel sfeerbeelden
Pak een stapel tijdschriften of duik achter je computer en open Pinterest. Laat je inspireren door alles wat je ziet en sla dit op.  Na een tijdje plaatjes scheuren of pinnen zul je een patroon ontdekken waar je gaandeweg je style in kunt herkennen.  Veel houten meubelen, ibiza vibes of val je juist voor strak design? Hou je van veel groen of val je meer voor bloemen? Allemaal patronen die je zult gaan ontdekken uit de beelden die je inspireren.

Tip! Bekijk ons Pinterestkanaal voor een kickstart van je inspiratie sessie.

Stap 2: Verzamel de tuinwensen van het hele gezin
Een terras met een loungehoek, een grote tafel om met z’n allen aan te eten, een speelgazon of een buitenkeuken: waarschijnlijk heeft elk gezinslid andere wensen, schrijf ze allemaal op en selecteer een gezamenlijke top-5 die iedereen leuk vindt. Kijk hiervoor ook eens naar leuke do it yourself projecten voor in de tuin. Leuk om straks samen mee aan de slag te gaan! Verzamel vervolgens in je sfeerbeelden en selecteer de beelden die aansluiten op de gezamenlijke top-5 lijst.

KARWEI-kids-speelplkje-tuin-Tanja-van-Hoogdalem Inspiratie_Tuincampange_NL_DIY tuin natural living DIY verticaal tuinieren DIY opbergbank voor buiten

Stap 3: Ga op een materialen inspiratie tour
Kom even onder je warme dekentje vandaag en breng een bezoek aan de bouwmarkt om je te laten inspireren voor diverse materialen. Bekijk de schuttingen, vloertegels, houtsoorten en kleurencombinaties en neem waar aanwezig staaltjes mee. Geen staaltjes aanwezig ga dan bij thuiskomst op zoek naar online beelden van de materiaal soorten en print deze uit.

Stap 4: Breng alle inspiratie samen
Dan is het nu tijd om al je gevonden inspiratie samen te voegen tot een moodboard. Hier zijn geen vaste regels voor, iedereen is vrij aan de slag te gaan op de manier die jou inspireert. Geen inspiratie? Gebruik bovenstaande afbeelding en onderstaande stappen als houvast;

  1. pak een groot vel wit papier
  2. verzamel je staaltjes, materialen en sfeerbeelden
  3. leg dit alles op een inspirerende manier bij elkaar en schuif zo met de beelden en materialen tot er een mooi geheel ontstaat.

Tip! zoek bij ieder sfeerbeeld ook materiaal beelden zodat je illustreert welke materialen je inspireren en je graag terug ziet in je droomtuin.

Maar tot we echt van start kunnen gaan met onze nieuwe tuinplannen moeten we eerst de wintermaanden nog even door zien te komen. En laten we daar maar het beste van maken. Koop een extra kacheltje, zorg dat er voldoende strooizout in de schuur klaar ligt en vergeet de antievries ruitenvloeistof niet!