Met de voeten van de vloer

Geschreven op: 22 augustus 2017

Een nieuwe vloer is vaak een flinke investering. Daarom is het des te belangrijker om te kiezen voor het juiste materiaal voor jouw leefsituatie. Want je wilt natuurlijk wel dat je vloer bestand is tegen rennende kinderen, onstuimige huisdieren of de wekelijkse huisfeesten.

Kies de juiste vloer

De keuze van een vloer hangt af van meerdere factoren. Zo is laminaat ongekend populair vanwege de prijs, het onderhoud en de eenvoudige montage. Toch is de toplaag niet onverwoestbaar. Wil je een vloer die tegen een stootje kan? Kies dan voor vinyl. Dit is verkrijgbaar in zelfklevende- en klikbare stroken. Een natuurlijke uitstraling creëer je met hout. Massief houten vloerdelen worden door het gebruik alleen maar mooier en gaan jaren mee.

vloeren2
Een laminaat met een v-groef geeft het effect van een massief houten vloer, voor een fractie van de prijs.
Betonlook vloer
Ben je vaak toe aan afwisseling in je interieur? Kies dan voor een neutrale, lichte vloer. Hiermee kun je vrijwel alle kleuren combineren.
vloeren4
Een vloer met een white wash geeft een zachte uitstraling aan je interieur. De pastellen woontrend past hier uitstekend bij.
vloeren5
Een vloer met een drukker patroon is uitermate geschikt voor een hal of entree van je woning. Vuil van buiten en krassen door schoenen vallen hierbij minder op.