Mini balkon make-over

Geschreven op: 29 juni 2017

Is je balkon wat saai of heb je geen idee hoe en waar je planten neer moet zetten? Dat hoeft met het leuke en vooral handige balkonassortiment in de winkels echt niet meer! Ik ben voor jullie aan de slag gegaan met dit assortiment en in deze mini balkon make-over laat ik handige oplossingen zien voor een gezellig en sfeervol balkon.

De mini make-over

Voor deze blog mocht ik het balkon van mijn tante een make-over geven. Ze heeft een ruim balkon op het zuiden met een goede basis, maar het balkon mist nog wat sfeer. Ze is gek op groen en zit graag in het zonnetje een boekje te lezen of gezellig te kletsen met een vriendin. Aan mij de vraag deze plek meer sfeer te geven en een oplossing te zoeken voor de volgens haar ‘lelijke’ regenpijp en ‘kille’ hek aan de voorkant. Met deze punten in mijn gedachten ben ik aan de slag gegaan en kreeg dit balkon in een paar stappen een hele andere look!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Om het saaie hek meer sfeer en gezelligheid te geven heb ik gekozen voor rotan balkonbakken, ideale bakken die zich om bijna alle balkonhekken laten plaatsen. Door het rotan materiaal krijgt het stalen hek meteen meer warmte. Door hier vervolgens ook verschillende potten met planten naast te plaatsen wordt de aandacht verlegd van het saaie hek naar al het fijne groen!

SAMSUNG CAMERA PICTURES
SAMSUNG CAMERA PICTURES

De schutting aan de zijkant vangt veel aandacht maar er gebeurde eigenlijk nog niets. Daarom heb ik leuke tuinaccessoires opgehangen waardoor de ‘muur’ meteen meer sfeer krijgt. De stoelen op het balkon waren wat statig en leken me niet perse fijne relaxstoeltjes. Om van dit balkon een genietplekje te maken koos ik daarom voor deze nieuwe witte draadstoeltjes waar je heerlijk in kunt wegzakken! Door te kiezen voor de witte variant fleurt ook meteen de donkere basis van het balkon op.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ook de regenpijp heb ik meegenomen in de make-over. Om het probleem van de ‘lelijke’ regenpijp op te lossen vond ik bij KARWEI plantenbakken die je om de pijp heen kunt klikken. Vul de bakken met hangplantjes die in de loop van de tijd nog verder gaan hangen, en weg is de lelijke buis!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Tot slot zorgen leuke accessoires als kussens, vloerkleden en kaarsjes voor de finishing touch en kun je door af en toe andere accessoires aan te schaffen het balkon weer een nieuw sfeertje geven!