5 behangtrends van 2018

Geschreven op: 9 februari 2018

Behang is al een tijdje bezig met een opmars. Was het vroeger vooral een praktische oplossing om je muren snel van een tintje te voorzien, nu vind je het in alle soorten en kleuren. Wees creatief en vooral niet bang om opvallend behang te gebruiken. Maak een statement in jouw woning.

Palmbomen

Palmbonen zijn de nieuwe ananas! Zag je in 2017 nog overal wilde ananassen opduiken (of is het enenes?), nu zijn het palmbomen die onze Hollandse woningen opvrolijken. Kies voor vliesbehang met een print van palmbladeren, of ga voor fotobehang en haal de tropen in huis. Beide soorten zorgen voor een botanische sfeer en doen het goed in combinatie met rotan en andere natuurlijke materialen.

Combineren

Ben je nu al wat enthousiaster geworden over behang, waarom zou je dan niet nadenken over het combineren hiervan. Je kunt kiezen voor twee verschillende kleuren of verschillende structuren. Mocht je geen natuurlijke afscheiding hebben in een ruimte zoals een muur, dan kun je deze zelf maken door behang te gebruiken in bijvoorbeeld een donkere en een lichte kleur. Ook met behang met verschillende structuren kun je een speels effect bereiken.

Subtiel structuur behang

Behang met een subtiele structuur zorgt voor net dat beetje extra. Waar verf een vaak strak resultaat geeft, laat je met structuurbehang je ruimte meer leven. Kies voor een patroon of een overall structuur voor een natuurlijk gevoel. Dit behang doet het erg goed in een botanisch interieur met veel groen.

Minimalistisc

Voeg in een Scandinavisch of basic interieur een behang toe met een subtiele print. Denk aan een stip-, ruit- of streeppatroon in niet te contrasterende kleuren. Zo hou je de ruimte rustig, maar voeg je toch iets gewaagdst toe aan je interieur.

Halve muur

Ken je de lambrisering nog? Die houten schrootjes die tegen de helft van de muur werden getimmerd? Die zijn helemaal terug van weggeweest, maar wel in een nieuw jasje. Vind je een hele wand met behang wat heftig, maar wil je toch iets extra’s toevoegen aan je muur? Ga dan voor een halve muur. Is nog makkelijker ook dan behangen met kamerhoge rollen.

Geïnspireerd geraakt en benieuwd welke behang er nog meer is? Bekijk hier het gehele assortiment behang!