Welke raamdecoratie past in jouw huis?

Geschreven op: 9 februari 2018

Ga je verhuizen of ben je gewoon toe aan iets nieuws? Met de juiste raamdecoratie kun je jouw woning een hele andere look en feel geven. Misschien denk je hier niet direct aan als je je interieur wilt aanpassen, maar de juiste raamdecoratie kan de sfeer in jouw woning versterken. De trends op dit moment gaan veel richting semi-transparante en lichte kleuren zoals beige en naar natuurlijke materialen.

Plisségordijnen

Heel eigentijds zijn plisségordijnen. Deze raamdecoratie is naast mooi ook heel praktisch. Je kunt deze aan zowel de boven- als onderzijde openen. Je bepaalt hiermee zelf de hoeveelheid inkijk én lichtinval. Plisségordijnen passen met hun moderne voorkomen perfect in een meer basic interieur.

Raamdecoratie combineren

Met het combineren van twee soorten gordijnen creëer je een warme, maar ook stoere look. Kies als basis een rolgordijn in een lichte kleur. Daarvoor hang je een maatwerk gordijn in een luxe stof. Deze kan effen van kleur zijn, maar ook een ingeweven patroon past hier heel goed. Met deze combinatie van rolgordijn en maatwerk gordijn zorg je voor een gezellige, luxe maar vooral stadse uitstraling.

Transparantie

Helemaal 2018 zijn transparante gordijnen gemaakt van see-through stoffen. Met deze gordijnen van grof geweven stof kun je goed spelen met lichtinval. Deze gordijnen geven een licht en luchtig gevoel aan jouw ruimte. Ben jij gek op natuurlijke elementen en veel groen in jouw woning, dan zijn dit de ideale gordijnen.

Zachte materialen

Met deze aaibare gordijnen breng je warmte en zachtheid in je interieur. De zwaardere kwaliteit gordijnen van bijvoorbeeld velours zijn behoorlijk sfeervol, maar blijven door de donkere kleur vaak toch eigenzinnig. Deze gordijnen zijn ook perfect geschikt om te combineren met een rolgordijn zoals hierboven beschreven.

Houten jaloezieën

Deze jaloezieën mogen nu een echte trend zijn, daarnaast zijn ze enorm eigentijds. Houten jaloezieën zijn helemaal op maat en naar wens te maken. Kies voor hout in natuurlijke kleuren met een goed zichtbare houtnerf en sla hiermee de klassieke hoek in, of kies voor zwart of wit gelakte jaloezieën en geef die artistieke twist aan jouw ruimte.