Welke vloer is jouw favoriet?

Geschreven op: 9 februari 2018

Een vloer leggen doe je vaak maar één keer. Dan moet je hier wel de juiste keuze in maken. Natuurlijk kun je later nog voor een andere vloer gaan, maar praktisch is het niet. Houd het rustig qua dessin. Niet teveel knoesten in het laminaat of grote kleurverschillen. Hieronder vind je een aantal trends voor 2018.

Wit

Als jouw garderobe niet zonder basics kan, waarom jouw woning dan wel? Een witte vloer kun je in elk interieur kwijt, laat zich eindeloos combineren en geeft rust. Hou je van eenvoud en licht? Kies dan voor grijs- wit- en zwarttinten. Hou je meer van kleur, kleed je laminaat dan aan met een kleurrijk Perzisch vloerkleed en zware gordijnen.

Gietvloer

Een echte gietvloer is ontzettend prijzig, maar je kunt deze ook met gemak op een andere manier in huis halen. Laminaat met betonlook is de ideale kandidaat als je een gietvloer wilt nabootsen. Ook de gietvloer kun je kwijt in ieder interieur, juist omdat deze zo basic is.

PVC

Nu denk je waarschijnlijk aan de plastic buizen waar je vroeger pijltjes doorheen schoot, maar het heeft zoveel meer in zich! PVC vloeren lenen zich perfect voor vloerverwarming omdat het zo goed geleid. Ook is het makkelijk te leggen en erg slijtvast. Een heerlijke vloer dus voor in jouw gezellige, warme woning.

Visgraatparket

Kies voor stijl met een visgraatmotief. Dit is een vorm die je vaak terugziet in oudere huizen waarin de originele houten vloer behouden is. Je legt deze visgraat nu zelf met visgraatparket. Geef je woning hiermee stijl en een luxe uitstraling.

Donker hout

Een donkere vloer, het kan weer! Nu klinkt dat misschien heel heftig, maar chique is hiervoor een betere omschrijving. Donkere vloeren stralen veel klasse uit. Kies als tegenhanger bijvoorbeeld niet voor alleen maar donkere muren, maar combineer de vloer juist met lichte tinten. Op die manier maakt de donkere vloer een echt statement.