Oud stoeltje schilderen met Flexa Mooi Makkelijk

Geschreven op: 19 februari 2019

Ik heb regelmatig een kwast in mijn hand dus toe ik voor Karwei de nieuwe lijn “Mooi Makkelijk” van Flexa mocht uitproberen was ik natuurlijk enthousiast! Alhoewel ik ontzettend van meubels schilderen houd, vind ik het zeker niet erg als het allemaal wat sneller gaat… Deze lijn is dus ideaal voor de wat ongeduldige klussers onder ons. En wie wil er nou niet meer tijd over hebben voor andere dingen? Hoe sneller de klus is geklaard, hoe sneller je er ook van kunt genieten toch? Je vindt de Flexa Mooi Makkelijk lijn als kant-en-klare variant in de schappen bij Karwei maar je kunt de verf ook online bestellen (over gemak gesproken).

ZALMROZE

De verf is er voor vloeren & trappen, deuren & kozijnen, meubels en voor keukenkasten. Ik koos voor de lak geschikt voor meubels aangezien ik een oud stoeltje op ging knappen. Je kunt de Mooi Makkelijk verf ook in een kleur naar wens laten mengen bij Karwei. Ik deed dit en koos voor een zalmroze kleur met de code C8.10.70. Daarna deed ik nog een rondje bij Karwei (heel gevaarlijk) en shopte ik wat leuke spullen voor de styling!

VOORBEREIDINGEN

Voordat je een meubel gaat schilderen kun je deze het beste eerst ontvetten met Alabastine Verfreiniger. Doet dit voordat je gaan schuren om te voorkomen dat je het vuil in het hout schuurt. Na het ontvetten kan het meubel geschuurd worden waarna je het weer stofvrij maakt. Je kunt het meubel nu eventueel nogmaals ontvetten. Normaal gesproken moet een meubel eerst in de grondverf worden gezet. Bij Flexa Mooi Makkelijk kun je deze stap overslaan, zo fijn!

AAN DE SLAG MET FLEXA MOOI MAKKELIJK

Het leuke werk kan beginnen! De lak kan dus direct op het meubel worden aangebracht. Roer de verf goed door en begin met de randjes en hoeken met behulp van een kwast. Om druipers te voorkomen kun je het beste niet al teveel verf in 1 keer gebruiken. Nadat je alle randjes en kleinere delen met de kwast heb geschilderd, kun je de grotere vlakken invullen met een kleine verfroller. Loop alles nog eens na met de roller en laat de eerste laag drogen. Deze lak dekt vaak al in 1 keer maar waar nodig kun je nog een tweede laag aanbrengen. Gelukkig droogt de lak vrij snel waardoor je snel kunt werken! Laat de verf goed uitharden (1 tot 2 dagen) voordat je het meubel in gebruik neemt.

STYLEN MET NIEUWE WOONACCESSOIRES

Nu het stoeltje een nieuwe look had door de mooie zalmroze kleur, kon ik aan de slag met de styling. Naast de bank creëerde ik een gezellig extra zithoekje met wat leuke woonitems uit de nieuwe Karwei collectie. Het zwarte bijzettafeltje heeft een ovalen blad en een fijn onderstel, helemaal van nu! Daarop kwam een mat zwarte vaas, een bolkaars en een crèmekleurige keramieken lantaarn. Mooie strakke vormen die een fijn contrast vormen met het schattige stoeltje. Ik vond een paar prachtige kussens in okergeel en roodbruin die perfect passen op mijn okergele bank. Op de fotoplank nog wat mooie accessoires zoals de ingelijste illustratie, een rieten mand (ook leuk om op te hangen) en een houten beeld. Het geborduurde wandkleed is mijn persoonlijke favoriet! Je ziet het, genoeg redenen om even langs te wippen bij Karwei voor een makkelijk doe-het-zelf project of mooie woonspullen!