Het recept voor een gezellige oudejaarsavond

Geschreven op: 29 december 2015

De kerstdagen zijn inmiddels achter de rug en 2016 staat alweer voor de deur. Maar voor het tijd is om de feestmaand af te sluiten, staat er nog een avondje gezelligheid op de agenda. Met een stapel verse oliebollen, een fles koude bubbels en een goede sfeer, heb je gegarandeerd hét recept voor een gezellige oudejaarsavond te pakken.

De lekkerste oliebollen met een smaakje

Hoewel het heerlijk is om bezig te zijn met wooninspiratie, klussen en alles wat daarmee te maken heeft, is het op oudejaarsavond tijd om een feestje te vieren en een nieuw jaar in te luiden. Traditiegetrouw horen daar natuurlijk oliebollen bij, naturel of met krenten. Maar wil je eens iets anders proberen? Voeg dan een lekker smaakje toe aan je oliebollen. Dit kun je heel eenvoudig doen door je standaard recept te volgen en deze te mixen met de volgende ingrediënten:

  • Gepureerde banaan (met een scheutje rum erbij maak je een lekkere versie voor volwassenen)
  • Sinaasappelrasp. Een beetje gemberpoeder geeft wat extra pit
  • Met een eetlepel cacaopoeder, een scheutje karamelstroop en gehakte hazelnoten zorg je voor een heerlijke, zoete smaak
  • Heb je liever iets hartigs? Een flinke handvol Parmezaanse kaas is een stevige smaakmaker en is verrassend lekker!

Geniet van je heerlijke, verse baksels. Poedersuiker en sterretjes maken het extra feestelijk!

Serveer je oliebollen in een mooie, glanzende schaal. Met extra sfeerverlichting erbij, maak je er een gezellig en uitnodigend geheel van.

Met een fles koude bubbels en een stapel heerlijke oliebollen, ben je helemaal klaar om het jaar feestelijk af te sluiten en 2016 goed in te luiden. Maar vergeet ook je huisdier(en) niet! Heb je een huisdier en is deze angstig voor vuurwerk? Het kan helpen om de gordijnen te sluiten en het licht aan te laten, met de radio of tv aan. Zo houd je knallen en prikkels buiten de deur. Maar ook inbrekers wil je buiten de deur houden! Ben je niet thuis op oudejaarsavond? Zorg er dan voor dat je je woning goed afsluit en dat al je sloten en scharnieren in orde zijn.