Restyling van de slaapkamer met een paar kleine aanpassingen

Geschreven op: 7 juli 2017

Alweer een aantal jaar geleden heb ik het ouderlijk huis verlaten om op mezelf te gaan wonen. Mijn ‘oude’ slaapkamer heeft in al die jaren vele lagen verf gezien. Mijn passie voor stylen zat er al van jongs af aan in! Na mijn vertrek is er verder niet veel meer veranderd en leek het me leuk mijn ouders te verrassen en de kamer een kleine update te geven.

Met een klein budget ben ik aan de slag gegaan en kreeg mijn oude vertrouwde kamertje een nieuwe look!

Het witte bed en de grijze muur mogen blijven, dit wordt de basis van de nieuwe styling. Door hier een nieuwe kleur aan toe te voegen zal er straks een hele andere sfeer ontstaan. Ik heb gekozen voor een mooie vergrijsde groentint: Jade groen. Deze kleur heb ik gebruikt op de muur, is de kleur van het nachtkastje en komt terug in de accessoires.

Om de grijze muur een opfrisbeurt te geven zonder de gehele muur te beschilderen ben ik op zoek gegaan naar een speelse oplossing om de muur meer te laten spreken. Door een horizontaal kleurvlak in de kleur Jade groen te maken is dit effect snel bereikt. De groene tint geeft de grijze wand een lichtere en frisse look en laat de ruimte ook nog eens groter lijken!

De hexagon wandplanken en het spiegel geven de muur een leuk accent door de zeshoekige vormen die mooi in elkaar blenden. Daarnaast biedt het ruimte voor accessoires waarmee de kamer meer sfeer en persoonlijkheid krijgt. Ik heb ervoor gekozen de hexagon vormen op verschillende hoogtes op te hangen zodat het kleurvlak extra geaccentueerd doordat het verschil in kleuren en materialen nog meer naar voren komt.

Door een ander nachtkastje toe te voegen in de kleur Jade groen komt de tint op de muur mooi nog eens terug in de ruimte wat zorgt voor een mooi geheel. Tot slot mogen accessoires in de zelfde kleurgroepen niet ontbreken. Door deze toe te voegen creëer je met beperkte kosten een hele andere look!

Shop de look

Benieuwd welke producten ik heb gebruikt? Ik heb de artikelen hieronder voor je op een rij gezet zodat je zelf ook aan de slag kunt gaan! Shop de producten uit deze mini make-over online of in de bouwmarkt.