Een nieuwe look met de Interieur Musthave: Pink!

Geschreven op: 24 september 2018

KARWEI komt dit najaar weer met een ontzettend leuke wooncollectie! Dit wordt vertaald in verschillende Interieur Musthaves waarmee je echt een statement kunt maken en ook nog eens helemaal on trend bent… Ik vertaalde 1 van deze statements in mijn interieur, het was alleen nog best lastig kiezen tussen al die leuke thema’s! Maar als kleurliefhebber was het voor mij een logische stap om voor de musthave “Pink” te kiezen! Zo was roze in de woonkamer weer terug van weggeweest… (hier zie je hoe ik onze woonkamer eerder al een makeover ga met de collectie van KARWEI!)

TO PINK OR NOT TO PINK

Nadat ik een tijdje geleden mijn roze muur in de woonkamer overschilderde met donkergroen, begon ik het roze in de woonkamer toch weer een beetje te missen (het is ook nooit goed)… Zo slopen er af en toe alweer wat roze accessoires ons huis binnen. Wel vind ik roze in de woonkamer vooral erg mooi als accent, dus niet per se een hele muur. Geen spijt van mijn verf keuze dus! Maar nu was het dus tijd om echt een statement te maken met roze in de woonkamer… In de fotostudio van KARWEI (zo tof om eens gezien te hebben!) verzamelde ik alles met een roze kleurtje uit de nieuwste collectie en nam dit in bruikleen mee naar huis. Tijd om aan de slag te gaan!

 

GEEL & ROZE

Onze woonkamer kreeg dus een makeover, vooral op het gebied van kleur. Door alle decoratie, het vloerkleed en de salontafel weg te halen (de bank mocht wel blijven), begon ik heel fijn met een blanco canvas! Voor alle fans van mijn okergele velvet bank, KARWEI heeft een soortgelijke in de collectie! Op de bank kwam een verzameling van kussens in een palet van roze- en geeltinten. Doordat de kussens heel verschillend zijn van structuur, patroon en materiaal blijft het een spannende mix. Toch blend alles zo mooi in elkaar over omdat het in hetzelfde kleurenpalet past.

ROZE VLOERKLEED

Op de vloer kwam een prachtig lichtroze hoogpolig vloerkleed, het was voor mij gelijk duidelijk wat een rust zo’n effen vloerkleed geeft aan onze huiskamer. Ik houd erg van prints en patronen in mijn interieur maar deze rust spreekt mij toch ook wel erg aan zonder dat ik het saai vind. Er komen immers nog genoeg prints terug bij deze styling!

 

 

ROZE EYECATCHERS

Onze vintage salontafel werd voor deze setting vervangen met een blankhouten exemplaar van KARWEI. Deze kleur hout past ook erg mooi bij het kleurenpalet en is niet te aanwezig waardoor de roze eyecatchers echt de aandacht krijgen! Dan heb ik het natuurlijk over het roze velvet krukje en de roze velvet poef (of zitzak). Ik ben gek op velvet en in deze kleur komt dit materiaal ook erg goed tot zijn recht. De zitzak werd onmiddellijk in beslag genomen door onze kat Def, heerlijk lag ‘ie er op te slapen!

DIY ART

Op de fotoplank boven de bank miste ik nog iets dat het geheel af zou maken… Geïnspireerd door het KARWEI huis op de vtwonen & designbeurs afgelopen najaar, besloot ik een aantal canvassen te beschilderen. Om de drie schilderingen met elkaar te verbinden liet ik de vormen doorlopen. Eerst tekende ik uit de losse pols wat abstracte vormen op het canvas waarna ik eerst de lijnen afging met een penseel. Daarna was het een kwestie van invullen met een grotere kwast. Zo kun je op een vrij gemakkelijke manier zelf een schilderij maken in de kleuren die bij jouw interieur passen!

 

VERLIEFD OP DE WOONKAMER

Als finishing touch gebruikte ik een grote lange glazen vaas en vulde deze met een aantal mooie bloemen in roze kleuren. Ook de koraal fossielen op de salontafel mochten niet ontbreken, zo mooi als decoratie! Zo leuk om de woonkamer eens helemaal om te gooien, wat een verschil! Het gevaar van zo’n leuke styling opdracht is wel dat je vervolgens verliefd wordt op je nieuwe woonkamer en het weer gaat kriebelen om dingen te veranderen… Ik had eigenlijk ook niet gedacht dat roze in de woonkamer zo mooi zou combineren met alle andere kleuren zoals de donkergroene muur en de grijsgroene gordijnen. Zolang het geheel maar in balans is kun je eigenlijk heel veel doen met kleur!