Het Basic interieur, hoe richt je het in

Geschreven op: 1 december 2017

In een basic interieur is het licht, leefbaar en je krijgt een frisse indruk met een no-nonsense sfeer. Letterlijk de basis voor een lekker huis. Deze woonstijl is tijdloos en persoonlijk. Qua kleuren in dit interieur kies je voor naturel, grijs- en wittinten met zwarte accenten. In onze verfcollectie van vtwonen vind je hiervoor de kleuren Melk, Basalt, Lei, Canvas, Tent en ABC schoolverf. De ideale materialen voor in dit interieur zijn hout, beton en linnen. Je vindt in het Basic interieur geen heftige dessins terug. Wel kun je strepen of grafische prints gebruiken. Denk aan ronde, zwarte muurstickers of een schilder een lambrisering op een muur.

Inrichting

In een Basic interieur kan geleefd worden. In deze inrichting kun je een persoonlijke touch geven vanuit het landelijk, klassiek, etnisch of design interieur. Kies voor een eikenhouten tafel en hang daar een stel stoere industriële lampen boven. Zet aan deze tafel verschillende stoelen in natuurlijke tinten voor een speels effect. Je kunt de basis persoonlijk maken door bijvoorbeeld een gekke lamp of leuke lijsten aan de muur. Ook is een hoogpolig vloerkleed een warme toevoeging aan dit rustige interieur.

Typisch voor een Basic interieur

Typisch voor dit interieur is een vaak grijze bank, zwevende planken, grote strakke meubels, en ingemetselde nissen. In de keuken zie je witte keukenkasten met een betonnen aanrechtblad en voor de vloer kies je voor eikenhout of beton. Voor de ramen doen shutters het erg goed of linnen gordijnen zonder dessin. Hou het in dit interieur licht en luchtig door gebruik van de juiste materialen en kleuren.