Tips voor de aankleding van een knusse loungehoek

Tips voor de aankleding van een knusse loungehoek

Als het buiten lekker weer is, is het heerlijk om te kunnen neerploffen in de loungehoek in de tuin, helemaal na al het klussen. Achterin de tuin heeft DIY'er Tanja zo’n plekje. Tanja ging allereerst met vlonderplanken aan de slag voor de basis van het terras. Vervolgens ging ze verder met de styling van de loungehoek. Maar hoe bedenk je nou lounge ideeen voor je tuin?

1. Verzamel ideeën voor je lounge hoek

Het is goed om eerst alle ideeën die je hebt te verzamelen. Je kan bijvoorbeeld een moodboard maken op Pinterest, daar is zoveel leuke inspiratie te vinden. Ga je bijvoorbeeld voor een houten loungebank of kunststof met een naturel look? Bedenk ook wat voor kleurtonen je wil gaan gebruiken.

2. Maak een kleurenpalet en hou je daaraan vast

Ik heb zelf de natuurlijke tinten van de tuinaanleg doorgetrokken in de styling van de tuinmeubelen en accessoires. Denk daarbij aan de tinten van het boomschors, cortenstaal en het hout. Op deze manier blend alles mooi in elkaar. Ik koos allereerst voor een houten loungebank. De kussentjes koos ik in roestkleurige tinten.

3. Ga de hoogte in met een parasol en/of lampjes

Om de omgeving bij de styling te betrekken heb ik sfeervolle lampionnen in de boom en een lichtsnoer die dwars door de tuin loopt opgehangen. Naast dat dit heel gezellig staat geven ze de tuin ook direct een mooi verlicht sfeertje zodra de zon ondergaat. Het lichtsnoer heb ik bevestigd aan kastanjepalen die ik op verschillende plekken in de grond heb gezet. Kastanjepalen zijn niet alleen functioneel, maar ook erg decoratief! Wij hebben ze op verschillende plekken in de tuin gebruikt. De parasol koos ik in een neutrale zandkleurige tint, maar door de mooie belijning echt een eyecatcher!

4. Lekker veel tuinkussens & accessoires

Dat de aankleding van de tuin steeds populairder wordt, is wel te zien aan de diversiteit van het tuinassortiment. Voor de accessoires koos ik ook items in dezelfde warme tinten, maar wel met verschillende patronen en structuren. Op deze manier creëer je een speels geheel. Bijvoorbeeld een rotan dienblad, een vaas met strepen of een asymmetrische vorm, gecombineerd met het hout van de salontafel.

5. Ontdek tuinkleden

Om het af te maken heb ik de lounge hoek aangekleed met een buitenkleed. Het staat gezellig, verbindt je meubels en past ook weer perfect bij de rest waardoor het geheel zijn natuurlijke look behoudt. Er zijn veel tuinkleden te vinden in verschillende soorten printjes, maten en kleuren.

Wat vinden jullie ervan?

Liefs Tanja

Shop de look van Tanja's lounge hoek:

Feestverlichting lichtsnoer 20 LED lampen extra warm wit
30 klantreviews
Maak een extra gezellig en sfeervol feestje van alle sociale activiteiten met dit trendy, decoratieve enenergiezuinige feestverlichtingsnoer. Dit duurzame LED lichtsnoer met 20 ... Maak een extra gezellig en sfeervol feestje van alle sociale activiteiten met dit trendy, decorat...
41.
99
55.99
25% korting vanaf 20,-
Aanbieding t/m 21-04-2024
Bekijk alles in feestverlichting
Solar lampion 20 cm wit
2 klantreviews
Deze lampion is een echte sfeermaker voor in je tuin. De op zonne-energie werkende lantaarn is gemaakt van kunststof waardoor hij geschikt is voor buiten. Leuk ter aankleding va... Deze lampion is een echte sfeermaker voor in je tuin. De op zonne-energie werkende lantaarn is ge...
4.
99
25% korting vanaf 20,-
Aanbieding t/m 21-04-2024
Alleen bestellen en afhalen
Bekijk alles in feestverlichting
Parasol Fortaleza Beige Ø248 cm
44 klantreviews
Deze stokparasol Fortaleza biedt een goede bescherming tegen de zon voor een ruim oppervlak in je tuin of andere zonnige plek. De Parasol Fortaleza Oslash;260 cm is gemaakt van ... Deze stokparasol Fortaleza biedt een goede bescherming tegen de zon voor een ruim oppervlak in je...
94.
99
Bekijk alles in stokparasol

Geschreven door:

Tanja van Hoogdalem

Hi! Ik ben Tanja en ik ben gek op een creatief interieur. Ik houd van planten, DIY-projecten en alles wat met interieur te maken heeft. Naast interieur heb ik een passie voor fotografie en deel ik regelmatig foto’s van mijn hond Rocco. Speels, licht en groen, zo zou ik mijn huis omschrijven. Hier en op mijn blog deel ik mijn passie voor interieur en hoop ik jullie te inspireren!

Volg ons en mis niets!