Tips voor een opgeruimde kinderkamer

Geschreven op: 29 juni 2017

Als mens weten we in huis heel wat spullen te verzamelen. Maar vooral de kleintjes zijn hier erg goed in. En dan hebben we het nog niet over alle cadeaus die de opa’s en oma’s steeds weer meenemen. Maar waar laat je al dat speelgoed zonder dat het de hele slaap- of woonkamer dreigt over te nemen?

Stijlvolle opbergers voor de kinderkamer

Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg manieren om al het speelgoed op een stijlvolle manier op te bergen. Zo sla je twee vliegen in één klap; het speelgoed is opgeborgen en je creëert een leuk gestylede kinderkamer.

De kinderkamer is naast de plek waar de kleintjes weer kunnen opladen, ook een fijne plek om zich terug te trekken en lekker te spelen. En waarom alleen buiten hinkelen als het ook binnen kan? Dit hinkelpad is thuis gemakkelijk te maken door met zwarte tape en een vierkante mal (in dit geval een boek) tien vlakken op de vloer te maken. De cijfers komen hier van een vel muurstickers. Het fijne aan deze hinkelbaan is dat deze ook weer heel gemakkelijk verwijderd kan worden zonder dat dit resten achterlaat! (* ledikant, tas, kussens, speelgoed, loopfiets en stippen op de muur zijn privé -bezit)

De kinderkamer ligt al snel vol met kleine ‘rommeltjes’ die niet echt een vaste plek kennen. Door blanke houten kistjes wieltjes te geven, tover je deze snel om tot een mobiele opbergkist. Om de box wat gezelliger te maken heb ik hier gebruik gemaakt van muurstickers. Deze kun je er gemakkelijk op plakken en kunnen eenvoudig verwijderd worden.

Maar met al dat speelgoed zijn twee houten opbergkistjes vast niet voldoende. Een ander leuk item om het overige speelgoed in op te bergen, is deze opbergkist. Door het toevoegen van kussens, tover je deze opbergkist in een handomdraai om in een knus leeshoekje. En als de kist te groot is voor de kinderkamer, past deze ook heel goed in de woonkamer. (* kast, haken aan de muur, ster, bal, stoeltje en slinger zijn privé-bezit)