Tips voor een sfeervolle kersttafel

Geschreven op: 15 december 2016

Yeah, de feestdagen staan weer voor de deur! Ben je dit jaar de gastvrouw of -heer tijdens het kerstdiner? Dan ben je vast al aan het brainstormen geweest over de aankleding van de tafel. Al leuke ideeën bedacht? Om jullie extra te inspireren voor de feestdagen ben ik vast voor jullie aan de slag gegaan met de styling van de kersttafel. Benieuwd wat jullie ervan vinden!

SAM_2232

Dit jaar is de natuur de inspiratiebron geweest voor de styling van mijn tafel. Laat bijvoorbeeld het groen van de kerstboom leuk terugkomen in de tafelstyling door mooie dennentakken als een soort slinger over de tafel te laten lopen. Ook is het leuk om kleine dennentakjes als servetring te gebruiken. Deze kun je gemakkelijk maken door aan beide uiteinden van het takje een touwtje te knopen die je vervolgens vastknoopt rondom het servet.

En wat zou een kersttafel zijn zonder mooi serviesgoed? Dit jaar heb ik gekozen voor een mooie set van keramiek met een grafisch printje. Door te kiezen voor verschillende printjes en maten van de borden creëer je een speels geheel. Dan komen we nu bij de keuze voor een tafelloper. Ben jij nou ook altijd op zoek naar een tafelloper die niet bestaat? Kijk dan eens op de behangafdeling, daar zitten onwijs leuke patroontjes tussen en het formaat van de behangrol leent zich perfect als tafelloper!

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES
SAMSUNG CAMERA PICTURES

Maak tot slot je kersttafel helemaal af met sfeervolle accessoires als kaarsjes en lichtjes. Vergeet ook de ruimte naast de tafel niet en natuurlijk de kerstboom, want die is en blijft het paradepaardje van de kerstversiering!

Geïnspireerd geraakt of op zoek naar nog meer kerstinspiratie? Bekijk dan het gehele kerstaanbod! Ik kan nu al bijna niet meer wachten tot 25 december en ben ook enorm benieuwd naar jullie kersttafels. Ben je zelf aan de slag gegaan? Deel dit dan onder #KARWEI, en laat ons meegenieten van jullie kerstversieringen!