Tuin make-over: Een nieuwe schutting

Geschreven op: 18 april 2018

Zoals ik jullie in mijn vorige blog al vertelde; het was tijd voor een nieuwe schutting! En niet zo’n beetje ook…. Een aantal jaar geleden lieten wij een deel van de linker schutting vervangen. Waarom een deel? Ik zou het eigenlijk niet weten! Achteraf gezien dus helemaal niet handig want hierdoor ontstond er een ratjetoe aan verschillende schuttingen in onze tuin, dit kun je duidelijk zien op de foto hieronder. Lekker rommelig he? Het was dus tijd voor een make-over door middel van een nieuwe schutting.

GROF GEWELD

Dit betekende natuurlijk wel dat als eerst de oude schuttingen moesten worden verwijderd… Samen met mijn vriend en onze buurman ging ik aan de slag, het ging stukken sneller dan ik had verwacht! Met grof geweld, en wat hulp van mijn nieuwe aanwinst; de Bosch EasyCut 12, was de oude schutting binnen no-time verleden tijd. De groene schutting werd in stukken gezaagd maar de nog vrij nieuwe delen en de poort werden overgenomen door onze overbuurman die er nu weer plezier van heeft in zijn tuin!

NIEUWE SCHUTTING
NIEUWE SCHUTTING
NIEUWE SCHUTTING

OPGERUIMD STAAT NETJES

Al het hout, palen oude takken en diep gewortelde stronken werden in stukken gezaagd en konden in mijn busje. Zoals je ziet op de foto, hij zat tot de nok toe vol! Op dit soort momenten ben ik toch blij met mijn vertrouwde busje, wat ik er onderhand al niet in heb versleept…. Deze oude rommel ging in iedere geval naar het afvalpunt. Ook al ben ik geen neat freak, ik vind het soms heerlijk om spullen weg te gooien. Uiteraard alleen als ik er verder niemand blij mee kan maken!

HOGE DRUK

Na deze grote opruimbeurt was het tijd om de tegels schoon te spuiten met een hogedruk spuit. Ik deed mijn kluspak en een paar laarzen aan, je kunt namelijk best vies worden van dit klusje… Maar dit is dus eigenlijk heel leuk om te doen! Je ziet namelijk gelijk resultaat en het wordt er hoe dan ook schoner en mooier van. Ik was eerlijk gezegd een beetje vergeten welke kleur onze tegels ook alweer hadden maar het lichtgrijs kwam al snel weer tevoorschijn! Wat knapt een tuin daar van op!

NIEUWE SCHUTTING
NIEUWE SCHUTTING
NIEUWE SCHUTTING

SCHUTTING PLAATSEN

Bij KARWEI koos ik voor de schutting “Raw” vanwege zijn onbewerkte uitstraling en brede planken. De poort “Privacy” paste hier mooi bij omdat deze ook is gemaakt van vuren hout, net als de schutting. Online ging ik opzoek naar een geschikte partij die de schutting inclusief poort konden komen plaatsen. Ik zal je de details besparen maar dit proces en de uitvoering verliepen niet helemaal vlekkeloos. Uiteindelijk zijn de schutting en poort netjes geplaatst dus vergeten we dit maar snel! Ik koos ervoor om de schutting met de planken horizontaal te laten plaatsen. Hiermee creëer je meer diepte en lengte in je tuin en daarbij heb je minder last van inkijk!

NIEUWE SCHUTTING
NIEUWE SCHUTTING
NIEUWE SCHUTTING

STYLEN MAAR!

Wat een verschil maakt dat zeg, zo’n mooie nieuwe schutting! Erg blij met het resultaat… Langzaam aan ben ik al een beetje begonnen met de aankleding en afstyling van de tuin. De DIY plantenbak kwam haaks op de schutting te staan als een soort kleine “room devider” en ik creëerde een gezellig zithoekje met leuke items uit de tuincollectie van KARWEI. Het mintgroene bankje vind ik erg leuk staan en de kleur is prachtig in combinatie met het groen van de planten! Ik vond een mooie Eucalyptus boom bij het tuincentrum en gaf deze een plekje in de grote terracotta bloempot. Met was magazines en een kopje thee genoot ik al van wat zonnige uurtjes… Ik verheug me nu al op nog meer mooie dagen in de tuin!

NIEUWE SCHUTTING