DIY: houten naambordjes

Een mooi gedekte tafel vol met lekkers en de gezelligste mensen om je heen, het kerstdiner komt er weer aan! Heb jij al nagedacht over de tafelindeling? Deze week laat ik jullie een leuke DIY zien voor het maken van originele houten naambordjes.

Benodigdheden voor (4) naambordjes

  • 1 lat á 270 cm (18x18mm)
  • Zaag
  • Schuurpapier
  • Houtlijm
  • Boomstammetje of kerstbal
DIY: houten naambordjes
Zoals je ziet is er weinig nodig voor deze leuke DIY! De latjes op de afbeelding zijn gezaagd in de volgende maten: 2x 18cm, 1x 12cm en 2x 8cm. Dit zijn de latjes die nodig zijn voor één naambordje.
DIY: houten naambordjes
Leg de latjes op elkaar zoals op de afbeelding. Gebruik hiervoor de twee latjes van 18cm en voor de onderzijde de lat van 12cm. Let er op dat de latjes gespiegeld van elkaar zijn op de hoeken.
DIY: houten naambordjes
Nu kunnen de hoeken aan elkaar worden vastgezet door houtlijm aan te brengen en dit vervolgens +/- 10 minuutjes te laten drogen tussen kleine lijmklemmetjes.
DIY: houten naambordjes
De kerstboom blijft nu alleen nog niet staan! Tot slot worden daarom de twee overgebleven latjes ( 2x 8cm) aan de onderzijde bevestigd om een standaard te vormen.
DIY: houten naambordjes
Om het naambordje compleet te maken kun je met een touwtje een boomschijfje ophangen met de naam of letter van de genodigden. Het is ook leuk om dit te doen met een kerstbal of houten ster.

Ben je geïnspireerd en ga je zelf ook aan de slag? Vergeet dan niet het eindresultaat te delen op Instagram. Gebruik daarbij #KARWEI en wie weet zie je jouw foto terug op onze Throwback Thursday. Nu ben je helemaal klaar voor de feestdagen. Ik wens jullie alvast hele fijne dagen toe!

Deel dit bericht: