DIY: Koningsdag speelbord

Het is bijna Koningsdag! De dag dat heel Nederland oranje kleurt en de kleintjes zich voor een dag mogen ontpoppen tot ware kooplieden en spelletjeskoningen en -koninginnen. Om de kids ook dit jaar weer een handje te helpen bij het succes van deze feestdag bedachten we dit leuke DIY voetbal/fotoboard waarmee ze helemaal de show gaan stelen op de vrijmarkt!

Wat heb je nodig?

De DIY bestaat uit twee zijden zodat het bord dubbel zoveel speelplezier oplevert. De ene zijde vormt een voetbalbord waar de kids ballen doorheen kunnen schieten, de andere zijde vormt een fotobord waar de kids hun hoofd doorheen kunnen steken voor gekke foto’s en een hoop lol!

DIY: koningsdag speelbord

DIY: koningsdag speelbord

DIY: koningsdag speelbord

Bepaal eerst de hoogtes van de gaten, houd hierbij rekening met de gemiddelde lengte van de kinderen. Ik heb gekozen voor een minimale hoogte van 1 meter. Teken de cirkels op het hout en boor vervolgens een groot gat in het midden van de cirkel. Zorg ervoor dat het gat groot genoeg is om vervolgens met de decoupeerzaag het volledige figuur uit te kunnen zagen. Schuur de cirkel vervolgens mooi glad om vervelende splinters te voorkomen.

DIY: koningsdag speelbord

DIY: koningsdag speelbord

Beplak vervolgens een zijde van het bord met het honingraad behang dat een leuk voetbalnet-effect geeft. Omdat er maar twee stroken behang hoeven te worden bevestigd kan dit gemakkelijk vastgeplakt worden met behangrandenlijm. Draai vervolgens het bord om en snij de resten behang in de cirkel en aan de randen weg met een stanleymes. De onbewerkte zijde krijgt nu een vrolijk laagje oranje lak voor het echte Koningsdag-gevoel.

Om het bord tot slot stevig te laten staan worden vier plankdragers aan de onderkant bevestigd. Doe dit zowel aan de voor- als achterzijde zodat het bord stabiel blijft staan en niet kan omvallen wanneer de topscoorder de ballen tegen het bord schiet.

Voor de finishing touch kan het bord versierd worden door bijvoorbeeld leuke Koningsdag-accessoires op te hangen en kan het fotobord gepersonaliseerd worden door ‘lijfjes’ te maken van een overall of een andere grappige outfit. Voor de goede tekenaars onder ons kan dit er natuurlijk ook opgeschilderd worden!

DIY: koningsdag speelbord

En klaar is het toffe en multifunctionele speelbord! Dan is het nu wachten op Koningsdag en een beetje mooi weer zodat de kids lekker buitenshuis de verjaardag van de koning kunnen gaan vieren!

Ben je aan de slag gegaan met deze DIY of heb je zelf iets anders gemaakt voor Koningsdag? Deel dit dan zeker even onder #KARWEI.

 

Deel dit bericht: