DIY: vaas van beton

Nu de kerstboom de deur uit is ook last gekregen van de verander-kriebels? Zin om zelf weer aan de slag te gaan? In het nieuwe jaar mogen leuke DIY projecten natuurlijk niet ontbreken en zoals je in dit blog al kon teruglezen blijft beton ook in 2017 een hot item. Hoog tijd om het snelcement weer eens uit de kast (lees: bouwmarkt) te halen en aan de slag te gaan met de eerste DIY van het jaar; een vaas van beton.

Wat heb je nodig?

  • Snelcement
  • Weegschaal
  • Oude bak om cement in te mengen
  • Vaas + kartonnen bakje die dient als mal
  • Schaar
DIY: vaas van beton
Zie hier alle benodigdheden voor deze DIY. Ik heb hier gekozen voor een rond kartonnen bakje maar deze DIY kan ook heel leuk zijn met juist een vierkant bakje!
DIY: vaas van beton
Voor het maken van de vaas heb je aan 1kg snelcement genoeg, dit zal zelfs misschien iets te veel zijn. Weeg het cement af en voeg hier 200ml water aan toe. Let erop dat als je van start gaat alles al klaar staat om direct door te kunnen, want het cement is binnen 5 minuten eigenlijk al te hard om mee te werken!
DIY: vaas van beton
Als het cement klaar is vul je daarmee het kartonnen bakje. Vul eerst de bodem met beton en druk daarna de vaas er voorzichtig in. De ruimte rondom de vaas kun je nu nog voorzien van cement door het voorzichtig met een lepel te vullen.
DIY: vaas van beton
Zorg er tot slot voor dat het cement goed zit aangedrukt en strijk het bovenste randje mooi strak rondom de vaas. Nu is het wachten op het uitharden van het cement. Dit duurt ongeveer 8 minuten.
DIY: vaas van beton
Na +/- 8 minuten kun je het kartonnen bakje verwijderen. Doe dit voorzichtig. Mocht je het resultaat nog niet egaal genoeg vinden, maak dan nog een klein beetje cement aan en strijk het geheel glad!
DIY: vaas van beton
Zie hier het resultaat van je eigen betonnen vaas! Ben je geïnspireerd en ga je zelf ook aan de slag? Vergeet dan niet het eindresultaat te delen op Instagram. Gebruik daarbij #KARWEI en wie weet zie je jouw foto terug op onze Throwback Thursday.
Deel dit bericht: