Badplankje van hout

Geschreven op: 12 mei 2018

Even fijn in bad, de plek om heerlijk tot rust te komen. Het liefst met een boek en een lekker wijntje erbij, maar waar laat je die? Precies daar heb je een badplankje voor nodig! We gingen aan de slag met hout, draadeind en een zwarte spuitbus en maakten hiervan een stoere en praktische badplank. Het leuke van deze DIY badplank is dat je hem passend kan maken voor ieder bad.

Wat heb je nodig?

Aan de slag

Stap 1: Bepaal de lengte van je badplank en zaag vervolgens 9 plankjes op deze maat af.

Stap 2: Teken nu aan beide zijde van de 9 latjes de plek af waar je straks het gat gaat boren voor het draadeind. Zorg ervoor dat je het gat wat ruimer boord zodat het draadeind er gemakkelijk doorheen kan schuiven.

Stap 3: Als je alle latjes aan beide zijden heb geboord kun je nu de plank in elkaar gaan zetten. Dit doe je door het draadeind door plank 1 te schuiven en hier vervolgens een moertje tussen te draaien, schuif hier nu plank twee tegenaan en herhaal dit  tot alle plankjes mooi verzonken zitten tussen het draadeind en de moertjes.

Stap 4: Spuit tot slot je badplankje in de gewenste kleur. Let er hierbij op dat je een hoogglans lak gebruikt die terpentinegedragen is. Dit zorgt ervoor dat het tegen de water spetters kan!