Betonnen vaasjes voor in de badkamer

Geschreven op: 19 januari 2019

De betonlook is niet meer weg te denken in interieur land, vloeren, wanden en accessoires, je ziet het materiaal overal terug komen. Dit van nature wat kil ogende materiaal geeft vandaag de dag menig badkamer juist een stoere en strakke look. Voor de perfecte styling in een ruimte laat je het beton meerdere keren terug komen. Dus heb jij een betonlook vloer of muur maak het plaatje dan compleet om her en der wat betonnen accessoires te plaatsen. Bij de zoektocht naar de perfecte betonnen accessoires helpen we je graag een hand, die maak je namelijk gewoon zelf. Met onderstaand stappenplan maak je in vier eenvoudige stappen je eigen unieke betonnen vaasjes.

Wat heb je nodig?

  • Snelcement
  • Weegschaal
  • Oude bak om cement in te mengen
  • glazen + plastic flessen die dienst doen als mal
  • Schaar
betonnen vaasje stap 1
Stap 2:
Voor het maken van de vaas heb je 1kg snelcement nodig. Weeg het cement af en voeg hier 200ml water aan toe. Let erop dat als je van start gaat alles al klaar staat om direct door te kunnen, want het cement is binnen 5 minuten eigenlijk al te hard om mee te werken!
close-up betonnen vaasje
Stap 4:
Na 1 uur is het snelcement goed droog en kun je heel voorzichtig de plastic fles verwijderen door het bovenste randje in te knippen en het plastic er rustig af te trekken.

En klaar zijn je betonnen vaasjes. Geef ze een mooi plekje in de badkamer . Gebruik ze als tandenborstelhouder of bewaar je mooiste make-up kwasten erin.
Of zet in een van de vaasjes wat groen of die ene mooie bloem uit de bos bloemen die je nog niet weg wil gooien. Zelf aan de slag gegaan? Deel dit op Instagram onder de #karwei, vinden we leuk om terug te zien!