Bijzettafel met dierenpootjes

Geschreven op: 6 juli 2018

Roos (34) is docente Nederlands en klust in haar vrije tijd graag aan eigen DIY-projecten. Zo creëerde ze een uniek ontwerp voor onze Karwei bijzettafel Sasha. Deze past nu perfect in de kamer naast haar gouden palmbomen lamp. Benieuwd hoe ze dit heeft gemaakt? Bekijk hier het stappenplan van Roos.

Wat heb je nodig?

 

Aan de slag!

Stap 1: Voor het maken van dit leuke bijzettafeltje gaan we eerst aan de slag met de decoupeerzaag. Bepaal de vorm van de dierenpootjes die je de tafel wil geven en teken deze uit op het stuk MDF. Zaag dit vervolgens netjes uit en schuur de scherpte randjes mooi glad.

Stap 2: Om de dierenpootjes mooi om de tafelpoten heen te krijgen meet je de dikte van de tafelpoot op en neemt deze dikte als boor voor het gat dat je maakt in de dierenpoot.

Stap 3: Voordat we de dierenpoot gaan bevestigen geef je deze eerste de gewenste kleur. Hier is gekozen voor zwart.

Stap 4: Om de tafel een extra effect te geven schilder je de poten voor de helft mee in de kleur van de dierenpoot. Om hier een mooie strakke lijn te krijgen tape je de poot af en schilder je het onderste deel in de gewenste kleur.

Stap 5: Dan kan nu de dierenpoot over de tafelpoot heen geschoven worden. Zet de poot extra goed vast door aan de achterzijde een schroef te boren.