Botanische wand

Geschreven op: 7 oktober 2016

Binnen de Boutique hotel trend mag groen in huis zeker niet ontbreken. Zo zien we het groen in huis de laatste tijd niet alleen meer in potten en vazen maar ook aan de muur!  Grote groene bladeren mogen tegenwoordig pronken in lijsten aan de wand. Wil je nou wat anders aan de wand dan een echt blad? Maak er dan zelf 1! Vandaag laat ik jullie zien hoe je zelf een mooi blad op hout maakt.

Benodigdheden voor het maken van een botanische wand.

Voor het blad op houten bord heb je een houten plaat, soort en formaat naar keuze (in dit voorbeeld underlayment 30x40cm) nodig. Kies vervolgens een mooi blad uit om over te trekken. Deze mal wordt vervolgens omlijnt door draadnagels. Deze draadnagels vormen de fundering van het blad dat vervolgens wordt opgevuld door de garen.

Zie hier alle benodigdheden voor het blad op hout. Vergeet vervolgens vooral de hamer niet die op deze afbeelding ontbreekt 😉

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Stap 2
Zet vervolgens kleine stipjes op de lijn zodat je weet waar straks de draadnagels in geslagen moeten worden.
SAMSUNG CAMERA PICTURES
Stap 4
Knoop het garen aan 1 draadnagel en haal het garen eerst langs de buitenlijn van het blad, hiermee baken je de lijnen af waarbinnen je vervolgens gaat zigzaggen met het garen om een mooi vullend patroon te krijgen in het blad.

Zie hier het eindresultaat! Om een echte botanische wand te creëren is het extra leuk om ook ‘echt’ blad toe te voegen. Zoek bij de bloemist of in de tuin twee mooie bladeren uit en plaats deze in een mooie lijst. Het mooiste effect creëer je door te kiezen voor een lijst met dubbelglas waar je het blad tussen kan plaatsen.