DIY bureau voor een jungle kinderkamer

Geschreven op: 13 augustus 2019

Enige tijd geleden was er op de social media van KARWEI een winactie om een DIY van mij te winnen. Wat een reacties kwamen daarop, superleuk! Suzanne won de DIY en haar wens was een bureau voor haar achtjarige dochter. Zij krijgt een nieuwe kamer en het thema is jungle. Allereerst ging ik aan de slag met een ontwerp. Ik bedacht een bureau in de stijl van een boomhut om het goed in het thema van de kamer te laten passen. Bekijk hieronder mijn KARWEI boodschappenlijstje 🙂

 

Wat heb je nodig?

 

Laat zagen:

  • Achterplaat 122×175
  • 2x zijkant 150×110
  • 2x voor bureaublad 50×118,5
  • 4x zijkanten bureau 48,2 x 10
  • 1x 10×118,5
stap2
Stap 2
Zaag de uitsparingen van de zijplaten eruit zodat je de vorm van poten krijgt
stap3
Stap 4
Zaag de twee zijkanten in verstek
stappp
Stap 6
Optioneel: maak een mal van afvalstrook multiplex en zaag deze in een willekeurige golvende vorm. Leg deze op je dak en gebruik deze mal als geleider voor je boven frees waar een V groef frees in zit. Herhaal deze stap 2x.
stap8
Stap 8
Zaag vervolgens twee stroken van de ongekantrechte eiken plank en bevestig deze aan de voorkant van het dakje
stappppp
Stap 10
Boor vervolgens een gat in het dak met ø 50 voor de PVC buis.

DIY bureau in boomhut stijl

Om een bureau met boomhut gevoel te creëren heb ik onder andere ongekantrechte grenen delen aan de voorkant van het bureau bevestigd. Deze plank heeft een tijd buiten gelegen om dit oude effect te krijgen. Ik heb hier ook gebruik van gemaakt voor het raamwerk van het raampje aan de zijkant. Bovenop het dakje heb ik met een kantenfrees golvende lijnen op het populieren multiplex aangebracht om ook weer het effect te krijgen van ongekantrechte planken. Voor het speelse effect heb ik het bureau deels in een kleurtje geschilderd, met kleurnummer IG KH M-102.

Styling van het bureau

Om in de stijl van de kinderkamer te blijven koos ik items voor het bureau uit in jungle stijl. Bij KARWEI vind je veel leuke woonaccessoires in de vorm van wilde dieren. De zwarte lamp geeft een stoere uitstraling aan het geheel. Het zwarte krukje is eigenlijk een krukje voor volwassenen, maar door een stukje van de poten te zagen ook geschikt voor de kinderkamer :)!

Meer inspiratie nodig voor de kinderkamer? Lees dan ook eens mijn andere blogs voor KARWEI :)!

 

Liefs,

Tanja