DIY: houten kerstkaartenstandaard

Geschreven op: 16 december 2016

Echte post ontvangen is toch veel leuker? Helaas is dit iets wat steeds minder vaak gebeurt. Behalve in december, dan loopt Nederland gelukkig nog even massaal naar de brievenbus om hun dierbaren een warme wintergroet en de beste wensen voor het nieuwe jaar toe te sturen. Maar waar laat je ineens al deze mooie kaarten? Door het maken van deze houten kaartenstandaard krijgen de kaarten dit jaar een mooi ereplekje in de boom!

Wat heb je nodig?

  • 2 latten van 250cm
  • Accuboormachine
  • Schroeven
  • Zaag
  • Dun ruw touw
  • Knijpers
SAMSUNG CAMERA PICTURES
Stap 2:
De drie latten moeten straks de abstracte vorm van een kerstboom gaan vormen. Leg de kleinste lat onder en plaats de andere twee latten hier tegenaan zodat er een grote driehoek ontstaat. Teken nu op de onderste lat de hoeken uit die uitgezaagd kunnen worden. Hierdoor vallen de delen straks mooi in elkaar.
SAMSUNG CAMERA PICTURES
Stap 4:
Nu de hoeken uitgezaagd zijn kan de boom in elkaar gezet worden, maar voordat we dit gaan doen is het handig eerst de gaatjes te boren waar straks het touw doorheen getrokken wordt. Bepaal zelf de hoeveelheid gaatjes die je wil, hierbij geldt hoe meer gaatjes, hoe meer touw er straks door de boom gespannen kan worden. In dit voorbeeld hanteer ik ongeveer 10cm tussen de gaatjes.
SAMSUNG CAMERA PICTURES
Stap 6:
Herhaal de vorige stap voor de onderkant van de boom.
SAMSUNG CAMERA PICTURES
En klaar is de kaartenstandaard! Ben je geïnspireerd en ga je zelf ook aan de slag? Vergeet dan niet het eindresultaat te delen op Instagram. Gebruik daarbij #KARWEI en wie weet zie je jouw foto terug op onze Throwback Thursday.