Maak je eigen hangende ster

Geschreven op: 9 december 2018

Een nieuwe DIY voor kerst! De kerstboom staat inmiddels en het wordt steeds gezelliger in huis met al die lichtjes. Natuurlijk mogen DIY projecten niet ontbreken in mijn kersthuis. Ik ging aan de slag met een DIY hangende ster van losse houten stokken. Een makkelijke DIY waar je wel wat geduld voor nodig hebt ;). In deze blogpost leg ik stap voor stap uit hoe jij er zelf ook eentje kunt maken!

STAP 1: ZAGEN

Zaag allereerst de drie verschillende stokken op maat met een verstekbak. Zo weet je zeker dat je recht zaagt. Ik heb ervoor gekozen om de stokken allemaal 4 cm te zagen.

STAP 2: SCHUREN

Schuur vervolgens de houtjes met een schuurmachine of een schuurpapiertje

STAP 3: LIJMEN

Leg de houtjes in de vorm van een ster en lijm ze aan elkaar. Hier heb je wat geduld voor nodig :). Ik heb Bison Tix gebruikt om de ster te maken. Lees de aanwijzingen op de verpakking. Je kunt ook een andere soort sterke houtlijm gebruiken.

STAP 4: HAAKJES BEVESTIGEN

Bevestig op elke punt van de ster een haakje waar het touw aan bevestigd kan worden. Meet eerst het midden van de stuk zodat je het haakje netjes in het midden kan bevestigen.

STAP 5: TOUW BEVESTIGEN

Rijg vervolgens het touw door alle 5 de haakjes. Het middelpunt van het touw tussen de punten van de ster trek je omhoog zodat alle punten samenkomen.

STAP 6: KNOPEN

Bepaal vervolgens hoe lang je het touw van de hanger wilt hebben en maak er een knoop in. Mocht je handig zijn met macramé dan is het natuurlijk leuk om daar nog iets mee te doen!

KERST IN HUIS: HANGENDE STER

Als je de hangende ster gemaakt hebt kun je je DIY een plekje naar keuze geven. Ik heb de ster opgehangen voor een raampje in mijn nieuwe huis. Heb je nou geen plek om zo’n ster op te hangen? Het is natuurlijk ook heel leuk om de DIY als plateau ergens op tafel te zetten! Ik heb allemaal verschillende boompjes op de ster gezet. Een waxinelichtje erbij maakt het geheel helemaal af. Wees creatief en creëer je eigen kersttafereeltje :).

Zijn jullie al creatief aan de slag gegaan voor kerst? Lees snel verder voor meer kerstinspiratie!

Liefs,

Tanja