DIY Wandmeubel

Geschreven op: 6 februari 2018

Voor mijn eerste DIY project dit jaar ging ik aan de slag bij mijn zus Weidy… Zij was op zoek naar een leuke aankleding van de langste wand in haar huiskamer waar haar tv meubel stond en een speelhoekje voor mijn neefje Charlie was gecreëerd. Ze wilde deze wand wat gezelliger maken maar tegelijkertijd haar spullen netjes kunnen opbergen. Ook wilde ze graag een knutselhoekje voor Charlie behouden. Ik stelde voor om een laag wandmeubel te maken, bijna net zo lang als de wand zelf. Wel moest de deur van de hal naar de huiskamer nog gewoon open kunnen. Het werd een eenvoudig wandmeubel van mooi neutraal blank hout met daarin lades om spullen in op te bergen. Best spannend of zo’n DIY project ook wordt zoals je het in je hoofd hebt maar gelukkig zijn mijn zus en ik beide erg tevreden over het eindresultaat!

Wat heb je nodig?

 

  • Houtboor
  • Boormachine
  • Schroeven
  • 16x Bokwiel (30 mm hoog)
  • Schuurpapier
diy wandmeubel
Stap 2
Leg de twee platen voor de achterkant strak tegen elkaar op de grond en bevestig deze aan elkaar met een dun stuk hout en schroeven (kijk wel uit voor je vloer!).
diy wandmeubel
Stap 4
De tussenschotten krijgen aan beide zijden een driehoek lat. De zijkanten krijgen aan 1 zijde een driehoek lat. Laat de lijm goed drogen.
diy wandmeubel
Stap 6
Door driehoek latjes te gebruiken zorg je ervoor dat je zo min mogelijk schroeven ziet aan de buitenkant van het wandmeubel. Zet de kast op zijn plek, de ombouw is nu klaar.
diy wandmeubel
Stap 8
Markeer op de onderkant van de lades waar de wieltjes moeten komen en boor deze vast. Schuur eventuele oneffenheden of splinters op de kast en lades weg en schuif de lades in de kast. Werk het hout eventueel nog af met een kleurloze lak voor extra bescherming.

Het wandmeubel is nu klaar en kan worden ingericht. Zoals je ziet zijn de twee buitenste vakken gevuld met vier grote lades. Het middelste vak lieten we leeg zodat Charlie hier lekker kan zitten en kan knutselen! Mijn zus kan veel kwijt in de lades zoals tijdschriften, dvd’s maar natuurlijk ook een hoop speelgoed van Charlie! We twijfelden nog om handgreepjes toe te voegen aan de lades maar vonden het geheel nu ook wel erg mooi in zijn eenvoud. Wie weet voegen we dit later alsnog wel toe door middel van een leren greep of iets dergelijks!

Doordat het wandmeubel lekker breed is benadrukt dit de lengte van de huiskamer. Deze lange muur had ook echt een statement nodig want een klein kastje valt al snel weg tegen deze wand. Ook de wand zelf was nog vrij kaal dus creëerden we een collage met verschillende posters en lijsten aan de muur. Mijn zus was hier erg blij mee omdat ze al een tijdje aan het twijfelen was, wat nou te doen met deze lege muur… Eerder schilderden we al een lambrisering in de kleur “Oldtimer Rally” van Flexa op de muur maar dit meubel en de lijsten maakten het plaatje echt af! Missie geslaagd!