Een DIY speelhoekje

Geschreven op: 23 januari 2018

Een goed begin van het nieuwe jaar! Dit jaar start ik met een nieuwe DIY serie voor KARWEI. Ik ga bij verschillende mensen thuis langs om hun DIY wens te verwezenlijken. Ik heb er zin in! Als eerste ben ik begonnen bij mijn zus thuis. Zij wilde graag een speelhoekje voor haar zoontje. ‘Naast de wens van spelen wil ik ook graag wat plek hebben om speelgoed in op te bergen. Natuurlijk moet het speelhoekje ook mooi in de woonkamer staan’. Met deze wensen ging ik aan de slag!

Wat heb je nodig?

Benodigdheden opbergbak

  • Hout 3x 30×30 cm 12mm dik
  • Hout 2x 27,6×30 cm 12mm dik
  • Schroeven
  • Klik hier voor de werkomschrijving
Klussen-karwei-DIY-bureau-Tanja-van-Hoogdalem
Stap 2
Bevestig het bureaublad met de versterkingshoeken aan de achterwand. Bekijk tussendoor goed of je het bureaublad waterpas vastmaakt. Je kunt een dubbel werkblad plaatsen of je kunt alleen een extra latje aan de onderkant van het werkblad bevestigen.
Klussen-DIY-KARWEI-Tanja-van-Hoogdalem
Stap 4
Je speelhoekje staat nu in elkaar. Vul de gaten van de schroeven op met hout vuller. Laat dit goed drogen. Als dit goed is opgedroogd kun je het hout gaan schuren.
Opbergkist-KARWEI-Tanja-van-Hoogdalem
Stap 6
Als laatste kun je de opbergbak voor het speelgoed maken. Bovenin bij de benodigdheden kun je de link vinden om een opbergbak te maken. Je kunt er voor kiezen om wel of geen deksel te nemen. Ik heb gekozen om de bak open te laten en er een leren handvat op te bevestigen.

Na het maken van het speelhoekje en de opbergbak kan de aankleding beginnen! Op de achterwand van het speelhoekje heb ik een aantal leuke items bevestigd. Allereerst vond ik bij KARWEI dit leuke wandlampje. Ook vond ik deze leuke wandknop en een decoratieve huisje om bijvoorbeeld boekjes in te bewaren. Aan de zijkant van het speelhoekje bevestigde ik een grotere beuken wandknop om iets leuks aan te hangen, zoals een tasje of een poster!

Kids-styling-karwei-Tanja-van-Hoogdalem
Styling-Karwei-kinderhoekje-Tanja-van-Hoogdalem
verlichting-karwei-Tanja-van-Hoogdalem
Styling-kinderhoekje-KARWEI-Tanja-van-Hoogdalem

 

Naast het speelhoekje staat nog een mooie draadmand van KARWEI. Eigenlijk is het een plantenbak, maar in dit geval ook heel leuk om boekjes in te bewaren! Het speelhoekje past helemaal in de stijl van de woonkamer van mij zus. Gelukkig zijn ze heel blij met het resultaat!

‘Ik ben onwijs blij met het resultaat! Het speelhoekje is niet alleen superleuk voor onze zoon, maar staat ook nog eens mooi bij de rest van ons interieur! Erg fijn dat we er ook nog speelgoed op kunnen bergen en er zijn favoriete boekjes kwijt kunnen ‘.

Styling-kids-DIY-karwei-Tanja-van-Hoogdalem
Styling-Karwei-kids-Tanja-van-Hoogdalem
Kids-DIY-speelhoekje-Tanja-van-Hoogdalem

Komend jaar hoop ik nog veel meer leuke DIY projecten in deze serie te maken! Wat zou jij graag als DIY in huis willen? Wie weet kom ik een keertje bij jou langs! Op mijn blog tanjavanhoogdalem.nl kun je al mijn projecten volgen.

Liefs,

Tanja