Een DIY speelplek in de tuin

Geschreven op: 14 mei 2018

Een nieuwe DIY in de tuin! Eerder konden jullie al lezen dat ik bij mijn zus in huis aan de slag ging voor een DIY speelhoekje. Dit was zo’n succes dat ze me vroeg nog eens terug te komen maar dan voor een speelplek in de tuin! Ze gaf als wensen mee dat haar zoontje graag met water en potjes en pannen speelt. Een leuke combinatie om mee aan de slag te gaan!

Wat heb je nodig?

Stappenplan speelplek

Stap 1: Bepaal de maat van het speelplekje. Dit speelplekje is 70 cm breed en 45 cm hoog. Laat de planken op maat zagen in de bouwmarkt of zaag ze zelf op maat.

Stap 2: Maak de planken vervolgens aan elkaar vast met de Douglas tuinpalen. Dit kun je zien op bovenstaande foto.

Stap 3: Zaag nu aan de bovenkant een opening voor je waterbakje. Ik koos voor een ronde slabak. Vind je het te moeilijk om een rondje te zagen? Kies dan voor een vierkante bak. Omdat we gebruik maken van losse planken komt de middelste plank iets los te zitten door het zagen van de opening. Met wat montagekit zet je de plank weer stevig vast aan de andere planken.

Stap 3: Bevestig vervolgens aan weerszijde een tuinpaal aan de achterkant van het speelplekje zoals op bovenstaande foto. Hier komt straks je bord met tekst op.

Stap 4: Beits de planken in de gewenste kleur. Ik koos wederom voor de RAMBO pantserbeits Tuin- & steigerhout in de kleur steen grijs.

Stap 5: Nu kun je de tekst op het bordje maken. Ik heb verre van een tekentalent dus ik had echt even een sjabloon nodig voor deze letters ;). Print de letters uit op een A4 en leg ze op het hout. Druk nu met een pen de vorm van de letters op het hout. Zo krijg je de vorm van de letters in het hout en kun je het daarna met een penseel en beits afmaken!

Stap 6: Bevestig ten slotte het bordje aan de tuinpalen. Je kunt het speelplekje nu gaan aankleden!

Deze speelplek in de tuin kun je voor heel veel verschillende doeleinden gebruiken! Als watertafel of bijvoorbeeld als keukentje. Het kindje van mijn zus is al aan de slag geweest met de potten en pannen! Missie geslaagd dus :).  Je kunt natuurlijk ook een andere tekst op het bord schrijven, net wat je zelf leuk vindt. Voor de gezelligheid hing ik wat lampionnen van KARWEI bij het speelhoekje. Deze werken op zonne-energie en geven licht in het donker! Ideaal voor de warme zomeravonden :).

Volgende maand deel ik weer een nieuw idee voor in de tuin!

Liefs, Tanja