DIY: hangvaasje

Afgelopen zondag ging stylist Kim van Rossenberg in het tv programma vtwonen zelf aan de slag in Almere naast de aankleding van het huis en de tuin ook aan de slag met het maken van een hangvaasje. Dit vaasje is een gemakkelijke DIY die je in een paar simpele stappen thuis zelf ook maakt!

Wat heb je nodig?

Aan de slag!

Zaag eerst het latje af op de gewenste maat. Hier is gekozen voor 20 cm. Je kunt het latje natuurlijk ook groter of kleiner maken dat hangt af hoe groot je de hangvaas wilt maken. Boor vervolgens aan de twee uiteinde van het latje twee kleine gaten om het touw doorheen te kunnen halen en maak met een decoupeer of gatenzaag in het midden een gat waar het reageerbuisje straks in komt te hangen.

Dan kun je nu met touw het ophangsysteem gaan maken. Haal het touw eerst aan de linkeronderzijde van het latje naar boven en maak aan het uiteinde van het touw een goede knoop. Dit zorgt ervoor dat het touw straks niet meer door het gaatje heen kan. Stop vervolgens het andere uiteinde van het touw in de rechterbovenzijde van het gat en maak ook hier aan de onderzijde een goede knoop ter bevestiging en knip het overige touw af. Ook hier geld weer hoe langer je touw hoe langer het ophangsysteem wordt, dit hangt dus af van hoe hoog of laag je het vaasje uiteindelijk wilt ophangen.

Tot slot kun je de DIY nog een persoonlijke touch geven door de hanger een mooie kleur of patroon te geven en laat het met een passende bloem goed blenden in de rest van je interieur!

KARWEI inspiratieteam