Hondenlamp

Geschreven op: 2 juni 2018

Op zoek naar een originele do it yourself voor een stoere kinderkamer? Met deze DIY hondenlamp zit je altijd goed! In een paar stappen ga je van losse latjes en een bloempot naar een toffe hondenlamp. En het leuke is de poten, kop en staart kun je zelf in een positie plaatsen waardoor je zelf bepaalt of je hondenlamp laat zitten of staan!

Wat heb je nodig?

Houten lat
Boormachine
Draadeind 2x
Vleugelmoer 4x
Lederen elleboogstukken 2x (te koop bij stoffenwinkel)
Splitpen 2x
Bloempot

Hond stap 2
Stap 2
Om de lamp in elkaar te kunnen zetten maak je gebruik van draadeind die je vast zet met een vleugelmoertje. Boor aan beide uiteinden van alle latjes een gat (met uitzondering van staart en nek deze krijgen maar aan 1 zijde een gat). Hou hierbij rekening met de breedte van je draadeind. Boor niet te groot om te voorkomen dat het draadeind vrij spel krijgt en de latjes niet bij elkaar houdt.

Handige tip!

Bekijk hier het stappenplan voor het in elkaar zetten van je fitting!

Hond stap 4
Stap 4:
Dan komen we nu bij het hoofd. Hiervoor maakte ik gebruik van een bloempot. Maak hierin een gat voor het uiteinde van de nek. Ook maak je aan de achterzijde van de bloempot een ingang voor de lamp. Teken daarvoor eerst de fitting af op de achterzijde en snij deze voorzichtig uit.

De hondenlamp is natuurlijk niet compleet zonder oren. Hiervoor heb ik met lederen elleboogstukken (te koop bij stoffen winkel) gewerkt. Om de oren te bevestigen boor je twee kleine gaatjes aan weerszijde van de bloempot en in het leer en zet de ze vast met een splitpen. De lamp kreeg een mooi plekje in deze stoere speelzolder.